Valioliigan hallitseva mestarijoukkue Manchester City kaatoi Sheffield Unitedin sunnuntaina 2-0-lukemin Sergio Agüeron ja Kevin De Bruynen maaleilla.

Voiton myötä Cityn manageri Pep Guardiola pääsi rikkomaan ennätyksiä. Hänestä tuli nimittäin nopein sataan voittoon Valioliigassa yltänyt valmentaja. Guardiola on luotsannut Cityä 134 ottelussa, joista taivaansiniset ovat vieneet täyden pistepotin sata kertaa.

Espanjalainen Guardiola rikkoi Tottenhamia nykyisin käskyttävän José Mourinhon aiemman ennätyksen nopeimmassa ajassa sata voittoa saavuttaneena managerina. Mourinho ehti valmentaa Valioliigassa 142 ottelussa ennen satasen täyttymistä. Hän ylsi hienoon saavutukseen Chelsean luotsina Manchester Unitedia vastaan tammikuussa 2014.

Kolmantena ”satasen listalla” on Liverpoolin saksalaiskoutsi Jürgen Klopp, joka ylsi sadan voiton rajapyykkiin 159. ottelussaan Evertonia vastaan aiemmin joulukuussa.

Sen sijaan, että Guardiola olisi ottanut krediittiä saavutuksestaan, hän käänsi parrasvalot pelaajiinsa ja taustajoukkoihinsa.

– On iso kohteliaisuus seuralle, pelaajille ja taustoille saavuttaa 100 voittoa. Se on uskomaton saavutus tälle uskomattomalle organisaatiolle ja iso kohteliaisuus kaikille pelaajille ja taustaryhmälle jotka ovat olleet mukana tätä aikaa.

– Se merkitsee paljon. Joskus menetämme perspektiivin, mutta kun mietit pelien määrää, huomaat sen. Me taistelimme 100 voiton eteen. Olen onnellinen erityisesti pelaajien puolesta. He ovat syy sadalle voitolle, Guardiola sanoi.

Lähde: Goal.