Manchester Cityn kannattajat tuohtuivat Guardiolan kommenteista – espanjalaismanageri pahoitteli: ”Tarkoitukseni ei ikinä ollut loukata”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola sanoo, että hänen ei ollut tarkoitus loukata seuran kannattajia ihmetellessään viime sunnuntain vähäistä yleisömäärää.

City voitti Fulhamin FA Cupin neljännellä kierroksella 4-0, mutta 55 000 katsojaa vetävälle Etihad Stadiumille oli kerääntynyt vain 39 223 silmäparia. Ottelun jälkeen Guardiola hämmästeli tyhjiä penkkejä ja toivoi, että paikalle saapuu enemmän väkeä keskiviikkona, jolloin joukkue kohtaa Manchester Unitedin liigacupin välierän toisessa osassa.

Manchester Cityn virallisen kannattajayhdistyksen pääsihteeri Kevin Parker välitti yhdistyksen närkästyneet terveiset Guardiolalle Daily Mailin haastattelussa.

– Minä olin pettynyt, enkä ymmärrä, mitä Pep yrittää [kommenteillaan] saavuttaa. Hän vain edesauttaa kriitikoita, jotka vitsailevat ”Emptyhadista” (tyhjästä stadionista). Se todella pännii minua.

– Meistä tuntuu, että muut seurat kritisoivat meitä perusteettomasti. Se vain pahentaa tilannetta, jos oma managerimmekin sanoo tuollaista. Epäilen, että hän ei ole täysin kartalla jalkapallokannattajien taloudellisesta tilanteesta.

– Pepin on hyväksyttävä se, että me olemme työväenluokkaisia kannattajia, jotka käyttävät paljon rahaa jalkapalloon, joten meitä on turha syyttää siitä.

Parkerin mukaan sunnuntain vähäiseen yleisömäärään vaikutti myös ottelun alkamisaika (paikallista aikaa kello 13.00) ja ottelun televisiointi.

– Minä en katso sitä hyvällä, että Cityn kannattajien – ihmisten, jotka kannustivat seuraa läpi vaikeiden aikojen ja 35 pokaalittoman vuoden ajan – kyseenalaistetaan.

Manchester City voitti Fulhamin sunnuntaina 4-0. Kuva: Getty Images

– Kannattajat ovat ostaneet lippunsa sekä liigacupin välierään että otteluun Real Madridia vastaan. [Sunnuntain] ottelu oli hyvin hinnoiteltu, mutta sinne ei päässyt kausikortilla, joten kannattajien oli kaivettava kuvetta taskustaan.

– Minä kerrassaan rakastan Pepiä. Hän on jalkapallollisesta näkökulmasta ajatellen paras asia, joka tälle seuralla on tapahtunut. Mutta tällaisilla asioilla vieraannutetaan kannattajia, jotka tekevät kovaa töitä ostaakseen lippuja peleihin.

Guardiola vastasi saamaansa kritiikkiin tiistaina ja sanoi ymmärtävänsä kannattajien kannan.

– Minä ymmärrän kannattajia. Minun tarkoitukseni ei ollut ikinä loukata heitä, sanoi espanjalaisluotsi BBC:n mukaan.

– Olen aina kiitollinen heidän tuestaan.

– Olen halunnut ensimmäisestä päivästäni lähtien pelata hyvin ja haluan tehdä niin viimeiseen päivääni saakka ja haluan nähdä täyden Etihadin jokaisessa ottelussa.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)