Konkarivalmentaja pitää Pep Guardiolan lähtöä varmana asiana: ”surullista menettää hänet” – osoitekin jo selvillä?

© Kuva: Getty Images

Manchester City koki kovan kolauksen aiemmin tällä viikolla, kun seura sai kahden vuoden osallistumiskilpailun Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n alaisiin europeleihin kuten Mestarien liigaan. Tämän uskotaan vaikuttavan negatiivisesti joukkueen pelaajamateriaaliin, mutta myös valmentaja Pep Guardiolan tulevaisuutta seurassa on alettu kyseenalaistamaan.

Pitkän valmentajauran tehnyt Sam Allardyce uskoo, että Guardiolan lähtö on väistämättä edessä. Muun muassa Englannin maajoukkuetta ja lukuisia valioliigajoukkueita luotsannut ”Big Sam” uskoo, että ensi kaudella Guardiola tulee ensi kaudella valmentamaan Juventusta.

– Uskon niin [että Guardiola lähtee], Allardyce sanoi Mirrorille.

– Olimme kaikki yllättyneitä, kun hän lähti Barcelonasta. Hän on kasvanut siinä seurassa sekä pelaajaksi että valmentajaksi. Hän valmensi nuorukaisia, nousi päävalmentajaksi, voitti Mestarien liigan, voitti La Ligan ja sanoi yhtäkkiä: ”pidän vuoden vapaata”.

– Seuraavaksi hän meni Saksaan, joka oli hänen seuraava haasteensa. Mikä vakuutti minut, oli se, että siellä Pep puhui Saksaa.

– Sitten seurasi kolme vuotta Manchester Cityssä. Hänellä on ollut upeita vuosia siellä, mutta Italia on hänen seuraava haasteensa. Hän näyttää siltä, että hän pitää mennä Italiaan, haastaa itsensä ja näyttää, mihin pystyy siinä maassa.

– Mitä haasteisiin tulee, hän näyttää tekevän hieman samaa kuin José Mourinho teki. Hän aloitti Portugalista, Chelsea, Milano, Madrid ja nyt José on siellä, mistä pitää eniten.

– On surullista menettää Guardiola, koska hän on tuonut niin paljon Valioliigaan.