Pep Guardiola: ”Tänään me saavutimme yhden uskomattoman asian, eli selviytymisen Mestarien liigaan”

© Kuva: Getty Images

Pep Guardiolan mukaan Manchester City ansaitsee pelata ensi kauden Mestarien liigassa varmistettuaan paikkansa Valioliigan neljän parhaan joukossa eilisellä 5-0-voitolla Brightonia vastaan (lue lisää).

UEFA:n kahden vuoden mittainen europelirangaistus saattaa kuitenkin pudottaa joukkueen Euroopan eliittikilpailusta, jos CAS:lle lähetetty valitus ei tuota tulosta. Tieto lopullisesta päätöksestä julkistetaan maanantaiaamuna.

Lauantai-iltana hattutempun tehnyt Raheem Sterling oli Manchester Cityn kirkkain tähti murskaavassa vierasvoitossa Amex Stadiumilla. Joukkueen muista maaleista vastasivat Gabriel Jesus ja Bernardo Silva.

LUE MYÖS: Manchester City antoi Brightonille tylyn selkäsaunan – Raheem Sterling rikkoi oman maaliennätyksensä hattutempun voimin

Guardiola oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja sillä saavutettuun Mestarien liiga -tavoitteeseen, joka on kuitenkin vielä toistaiseksi uhan alla FFP-sääntörikkomusten takia.

– Tänään me saavutimme yhden uskomattoman asian, eli selviytymisen Mestarien liigaan – ainakin matemaattisesti. Se on tämän seuran minimitavoite. Ja nämä pelaajat ovat pystyneet siihen joka kerta viimeisen 6-7 vuoden aikana, Guardiola sanoi Sky Sportsille.

– Me ansaitsemme olla mukana, koska me voitimme paikkamme sieltä kentällä. Toivottavasti UEFA suo meille maanantaina luvan pelata niin kuin tämä joukkue ja nämä pelaaja ansaitsevat.

Guardiola on luottavainen siihen, että maanantaiaamuna ilmoitettava päätös europelipannan mahdollisesta kumoutumisesta on positiivinen.

– Hyvin paljon, Guardiola vastasi kysyttäessä miten luottavainen hän on UEFA:n rangaistuksen kumoutumiseen.