Pierre-Emerick Aubameyangin ”löytäjä” kehottaa katsomaan tarkemmin: ”Neymar tai Agüero eivät ikinä tekisi samaa”

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Valioliigan syyskuun pelaajaksi valittu Pierre-Emerick Aubameyang nousi kirkkaimpiin valoihin Borussia Dortmundissa. Samaan aikaan tappavan tehokkuuden kanssa esiin nousi gabonilaisen värikäs hahmo. Hyökkääjän autoista ja pukeutumistyyleistä on kirjoitettu suhteettoman paljon verrattuna tämän avuihin ammatissaan.

Arsenalia tammikuusta 2018 edustanut 30-vuotias on luonteeltaan ihanteellinen jalkapalloilija, sanoo kykyjenetsijä Sven Mislintat The Athleticille. Saksalainen on seurannut Aubameyangin otteita St Etienne -vuosista saakka, ja oli vastuussa tämän tuomisesta ensin Dortmundiin, sitten Arsenaliin.

– Sen, jolla on ongelma hänen asenteensa kanssa, on ensimmäiseksi työstettävä omaa asennettaan.

Pintaan tuijottaminen tuottaa harvoin tarkkoja havaintoja.

– Huhuissa sanotaan hänellä olevan käyttäytymisongelmia, johtuen hänen autoistaan ja vaatteistaan. Saksassa sellaisiin ei oltu totuttu, ja hänestä luotiin kuva kahjona tyyppinä, jollainen ei voi olla ammattimainen. Tuo näkemys on pinnallinen, eikä voisi olla kauempana todellisuudesta.

Stuttgartin urheilutoimenjohtajana tätä nykyä työskentelevä Mislintat taustoittaa jalkapalloartistia tämän perheen kautta.

– Hänen äitinsä on espanjalainen taiteilija. Isä puolestaan pelasi 80 A-maaottelua Gabonin paidassa puolustavana keskikenttämiehenä – puolustavan keskikenttämiehen asenteella. Auba on kasvanut ympäristössä, jossa on täysin luonnollista sekä ilmaista itseään, että olla ammattimainen.

Aubameyang takoo hurjia henkilökohtaisia tehoja, mutta tekee Mislintatin mukaan kaikkensa nimeomaan joukkueelleen.

– Maailman kaikkein parhaista hyökkääjistä hän on kenties ainoa, joka on absoluuttinen joukkuepelaaja. Neymar tai Sergio Agüero eivät ikinä tekisi samaa kuin hän, antaessaan Nicolas Pépén avata Arsenal-maaltilinsä rankkarista. Auba teki niin, sillä hänen vaistonsa käski niin. ”Tehdään tämä maali ja jatketaan eteenpäin yhdessä!”. Hän huolehtii joukkuetovereistaan.

Joukkuepelaajan asenteella saattaa olla myös hintansa.

– Tultuaan Arsenaliin hän on pelannut sillä paikalla, jossa häntä on tarvittu, auttaakseen muiden muassa Alexandre Lacazettea sopeutumaan Valioliigaan. Se on saattanut maksaa hänelle mahdollisuuden pelata Real Madridissa tai Barcelonassa. Kenties nämä seurat tekivät virheen, kun eivät tavoitelleet häntä ajoissa.

Aubameyang on tällä kaudella pelaamissaan 10 ottelussa tehnyt kahdeksan maalia. Hän jakoi viime kauden Golden Boot -palkinnon Valioliigassa Sadio Manén ja Mohamed Salah’n kanssa.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS