Pierre-Emerick Aubameyang ja koko Arsenalin ykköstykistö on kokenut maalinteon hankalaksi tällä valioliigakaudella. Pohjoislontoolaisten kippari ei kuitenkaan ole tilanteesta vielä huolissaan.

Aubameyang teki avauskierroksella yhden maalin Fulhamin verkkoon, kun Arsenal voitti sarjanousijat 3-0 vieraissa. Sen jälkeen ruuti on kuitenkin ollut Englannin kentillä märkää. Takana on jo peräti viiden sarjaottelun kuiva putki, mikä on hänen valioliigauransa pisin jakso ilman täysosumia.

Arsenalin muutkaan pelaajat eivät ole juuri maaleilla iloitelleet. Tykkimiehet ovat tehneet vain kahdeksan maalia ensimmäiseen kuuteen sarjapeliinsä. Ainoastaan Wolverhampton, West Brom ja sarjataulukon kolme viimeistä joukkuetta ovat osuneet Arsenalia harvemmin.

[readmore from=Arsenal]

– Maalinteko ei ole meille kovin helppoa tällä hetkellä. Tätä tapahtuu kaikille joukkueille [ja pelaajille] – minäkään en ole tehnyt maalia nyt useampaan sarjaotteluun, Aubameyang myönsi Evening Standardille sunnuntain Manchester United -ottelun alla.

– Mutta me olemme kokenut joukkue. Meiltä löytyy kokeneita hyökkääjiä ja me tiedämme, että me käännämme tilanteen ympäri. En ole huolissani siitä.

Aubameyang nautti lepovuorosta, kun Arsenal voitti Dundalkin torstaina 3-0-lukemin Eurooppa-liigan toisessa lohko-ottelussa. Maaleista vastasivat Eddie Nketiah, Joe Willock ja Nicolas Pépé. Arsenal-luotsi varmasti toivookin, että torstain onnistumiset siirtyvät joukkueen mukana myös sunnuntain United-kohtaamiseen.