Arsenalin tähtihyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang kärsii uransa pisimmästä maalittomasta putkesta jopa kuuteen vuoteen, kun ainoastaan sarjaottelut lasketaan mukaan. Viimeksi hän on kärsinyt yhtä kuivasta ajanjaksosta Bundesliigassa, Dortmundin paidassa.

Aubameyang teki viime kaudella komeat 29 maalia kaikki kilpailut mukaan lukien, kun Arsenal marssi hankalasta alkukaudesta huolimatta FA Cupin voittoon ja selvitti tiensä Eurooppa-liigaan.

Arsenal palkitsi talismaaninsa täten uudella sopimuksella, jonka jälkeen ruuti etenkin Valioliigassa on kuitenkin ollut märkää.

Aubameyang teki avauskierroksella yhden maalin Fulhamin verkkoon, mutta ei ole sen jälkeen onnistunut kuin kerran Eurooppa-liigassa. Takana on siis jo peräti viiden sarjaottelun kuiva putki.

LUE MYÖS: ”Miten helvet**sä?” – Mikel Arteta ei ymmärtänyt, miksi Arsenalin maali hylättiin tappiossa Leicesterille

31-vuotias gabonilaishyökkääjä sai aikaan vain kaksi laukausta Leicesteriä vastaan, kun Arsenal kärsi Emiratesilla kauden kolmannen valioliigatappionsa sunnuntai-iltana. Viimeksi Aubameyang jäi maaleitta viidessä peräkkäisessä sarjapelissä vuonna 2014, kun hän pelasi vielä Dortmundin riveissä.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Pierre-Emerick Aubameyang has gone five league matches without a goal for the first time since November 2014, while playing for Borussia Dortmund. His Expected Goals total of 0.43 ranks only 77th in the Premier League this campaign. Struggles.

Kapteeninnauhaa kantavan Aubameyangin tuhlaavaisuus maalin edessä on ollut yksi merkittävimpiä tekijöitä Arsenalin heikoissa tuloksissa.

LUE MYÖS: Jamie Vardyn maalisaldo Valioliiga-jättejä vastaan hämmästyttää – Leicester-manageri: ”Maailmanluokan pelaaja”

Koko joukkue on onnistunut tekemään vain kahdeksan maalia ensimmäiseen kuuteen Valioliiga-otteluunsa, mikä on Arsenalin toiseksi huonoin saldo viimeiseen 20 kauteen pääsarjatasolla (kaudella 2015-16 joukkue teki vain viisi maalia samassa ajassa).