Tottenham ja Arsenal kohtaavat tänään sunnuntaina kauden ensimmäisessä Pohjois-Lontoon derbyssä.

Paikallisottelu on todella odotettu. Pelissä kohtaavat kaksi kautensa täysin päinvastaisesti aloittanutta ryhmää. Tottenham keikkuu sarjan kärkisijoilla ja johti Valioliigaa yhdessä Liverpoolin kanssa ennen Chelsean voittoa Leedsistä lauantaina. Tottenham voi kuitenkin nousta takaisin kärkeen voitolla Arsenalista.

Arsenalilla on ollut todella hankalaa. Joukkue on vasta sijalla 14, ja ESPN raportoi tuoreeltaan, että seurassa puhdistettiin ilmaa sisäisissä keskusteluissa.

LUE LISÄÄ: ESPN: Äänenpaino nousi Arsenalin pukukopissa – pelaajat kävivät myrskyisän sananvaihdon

Pohjois-Lontoon derby ei ole kuitenkaan mikä tahansa ottelu. Tottenham Hotspur Stadiumilla nähtäneen tunteikas kamppailu, sillä Tottenhamin ja Arsenalin väliset ottelut sytyttävät joukkueet ja merkitsevät perinteisesti paljon seurojen kannattajille, vaikka koronavirus olisikin rajoittanut katsojamäärää pahasti ja monet fanit joutuisivat jännittämään ottelua kotisohvilta.

Kuntopuntari

Tottenham, T-T-V-V-V

3.12. LASK Linz−Tottenham 3−3 (Eurooppa-liiga)
29.11. Chelsea−Tottenham 0−0 (Valioliiga)
26.11. Tottenham−Ludogorets Razgrad 4−0 (Eurooppa-liiga)
21.11. Tottenham−Manchester City 2−0 (Valioliiga)
8.11. West Bromwich−Tottenham 0−1 (Valioliiga)

Arsenal, V-H-V-T-H

3.12. Arsenal−Rapid Wien 4−1 (Eurooppa-liiga)
29.11. Arsenal−Wolverhampton 1−2 (Valioliiga)
26.11. Molde−Arsenal 0−3 (Eurooppa-liiga)
22.11. Leeds−Arsenal 0−0 (Valioliiga)
8.11. Arsenal−Aston Villa 0−3 (Valioliiga)

Valmentajien kommentit

Tottenhamin päävalmentaja José Mourinho pitää Pohjois-Lontoon derbyä niin poikkeuksellisena otteluna, etteivät siihen päde samat asiat kuin tavanomaisiin peleihin.

− Vireellä ja sijoituksella ei ole mitään merkitystä tällaisissa otteluissa. Arsenal on hyvä joukkue, joten tämä on vaikea ottelu meille, Mourinho pohti Spursin kotisivuilla.

Mourinho muistutti, että Arsenal voitti viime kaudella FA Cupin ja on pystynyt osoittamaan tasonsa myös muun muassa Liverpoolia ja Manchester Unitedia vastaan.

− He pelaavat hyvin kovia joukkueita vastaan. He pystyvät hyviin vastahyökkäyksiin ja lähtevät nopeasti toiseen suuntaan, Mourinho sanoi.

Kaiken kaikkiaan Mourinho pitää Arsenalia hyvänä haasteena Tottenhamille.

− Arsenalia vastaan pelaaminen on aina hyvä asia, koska se motivoi, Mourinho perusteli.

Arsenalin manageri Mikel Arteta puolestaan hehkutti ottelua seuransa nettisivuilla.

− Tällaisten pelien takia tätä hommaa tehdään. Pohjois-Lontoon derby on yksi suosikkipeleistäni, Arteta aloitti.

− Ilmassa on jännitystä, tunnetta ja intohimoa. Voitto olisi tärkeä asia, koska ihmisillä on vaikeaa. Se toisi heille iloa, Arteta jatkoi.

Arteta kertoi tuntevansa Mourinhon hyvin ja arvostavansa portugalilaisluotsin saavutuksia.

− Hän on uniikki hahmo ja persoona. Hän osaa sytyttää joukkueen ja pitää yllä voittamiseen tarvittavaa vaatimustasoa, Arteta kehui.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Tottenham: Joe Hart, Sergio Reguilón, Eric Dier, Toby Alderweireld, Serge Aurier, Pierre-Emile Højbjerg, Moussa Sissoko, Steven Bergwijn, Tanguy Ndombele, Heung-min Son, Harry Kane.

Arsenal: Bernd Leno, Héctor Bellerín, David Luiz, Gabriel, Kieran Tierney, Dani Ceballos, Granit Xhaka, Willian, Joe Willock, Bukayo Saka, Pierre-Emerick Aubameyang.

Poissaolijat

Tottenham:
Érik Lamela (nilkkavamma)

Arsenal:
Nicolas Pépé (pelikielto)
Gabriel Martinelli (polvivamma)

Joukkueilla on pelaajia, joiden pelikunto ottelua ajatellen ei ole varma. Tottenhamilta Toby Alderweireld, Carlos Vinicius ja Hugo Lloris eivät välttämättä pelaa. Harry Kanen odotetaan palaavan kokoonpanoon.

Arsenalilla David Luizin ja Thomas Parteyn tilanne on epävarma. Sokrátis Papastathópoulos ja Mesut Özil eivät pelaa, koska päävalmentaja Arteta ei nimennyt heitä edes vaihtopenkille. Heillä ei ole tietojen mukaan vammoja.

Ottelun televisiointi

Ottelu alkaa kello 18.30 Suomen aikaa. Peli on katsottavissa Viasatilla ja Viaplaylla. Selostajana on Mikko Innanen.