Manchester Cityn huippulaituri oli lähellä siirtyä Arsenaliin vuonna 2016 – ”Olin hyvin tuohtunut”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn laitahyökkääjä Riyad Mahrez on paljastanut, miten hän oli lähellä siirtyä Arsenaliin vuonna 2016. Algerialaislaiturin entinen seura Leicester ei kuitenkaan päästänyt häntä lähtemään seurasta.

Mahrez, 28, olisi halunnut siirtyä isompaan seuraan voitettuaan Valioliigan mestaruuden Leicesterin kanssa kaudella 2015-16. Ketut eivät kuitenkaan halunneet luopua joukkueensa tähtimiehestä, myyden hänet lopulta 61 miljoonalla punnalla Manchester Cityyn vasta vuonna 2018.

Mahrez ei ole vieläkään sulattanut asiaa kovin hyvin, sillä hän haikailee yhä menetettyjen pelivuosien perään, mitkä hän olisi voinut viettää isompien tavoitteiden parissa.

– Mestaruuden jälkeen, jos olisin lähtenyt huippuseuraan, tarinani olisi ollut täysin erilainen, Mahrez kertoi France Footballin haastattelussa.

– Minusta se on selvää, että menetin kaksi vuotta jalkapallon korkeimmalla tasolla. Menetin kaksi vuotta! Koska sen sijaan että olisin saapunut Cityyn 27-vuotiaana, olisin voinut siirtyä sinne 24 tai 25 vuoden ikäisenä.

– Leicester blokkasi minut. He sanoivat vain, että ”sinä et ole lähdössä, sinä et ole lähdössä”. Agenttini oli keskustellut [Arsène] Wengerin kanssa, joka todella halusi minut. Kaikki oli melkein valmista Arsenalin kanssa vuonna 2016. Olin hyvin tuohtunut.

– Ei ollut helppoa muuttua Valioliigan parhaasta pelaajasta osaksi putoamista vastaan taistelevaa joukkuetta. Työnkuva ei ole samanlainen. Jokainen odottaa sinua kulman takana.

Mahrezin ensimmäinen kausi Manchester Cityssä oli hankala, mutta nykyään hän jakaa vastuuta hyökkäyksen oikealla laidalla yhdessä Bernardo Silvan kanssa. Mahrez on pelannut tällä kaudella yhteensä 14 ottelua kaikki kilpailut mukaan lukien, tehden niissä kolme maalia ja antaen kahdeksan maalisyöttöä.