Roberto Firmino on tärkeämpi pelaaja Liverpoolille kuin tähtihyökkääjät Mohamed Salah ja Sadio Mané, sanoo Hoffenheimin pelaajatarkkailija ja urheilutoimenjohtaja Lutz Pfannenstiel.

Firmino, 29, on tehnyt kuusi maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä 33 otteluun tällä kaudella. Jürgen Kloppin luotto brassikärkeen ei ole huojunut, mutta monet asiantuntijat ja kannattajat ovat kritisoineet pelaajan ailahtelevia esityksiä kuluvan sesongin aikana.

Pfannenstiel oli mies, joka alun perin skouttasi Firminon Bundesliigassa pelaavalle Hoffenheimille – seuralle, josta Liverpool hankki hänet kesällä 2015 noin 42 miljoonalla eurolla.

47-vuotiaan saksalaisen mielestä pelaaja on myös tärkeämpi osa Liverpoolin miehistöä kuin esimerkiksi hyökkääjäkollegat Salah ja Mané tällä hetkellä.

LUE MYÖS: Ex-seura löysi Roberto Firminon Football Managerin kautta – ”Se oli hyvää skouttaamista”

– Kaikki puhuvat Sadio Manésta ja Mohamed Salahista. Mutta minun näkökulmastani, Roberto Firmino on Liverpoolin tärkein pelaaja, Pfannenstiel kertoi Goalille.

– Hän juoksee eniten, luo tiloja ja paljon maalipaikkoja. Hän tavallaan antaa heidän (Manén ja Salahin) loistaa. Joukkueen sisällä hänet on myös palkittu tästä hyvästä, mutta mediaseurannassa huomio jää minusta liian pieneksi.

[readmore from=Liverpool]

– Kloppin saapuminen Liverpooliin oli parasta, mitä Firminolle olisi voinut hänen näkökulmastaan tapahtua. Hän tietää juuri sen, mitä valmentaja häneltä odottaa: kurinalaista prässäämistä korkealta ja aggressiivista taklaamista.

– Nämä ovat asioita, jotka hän oppi Hoffenheimissa. Hän tuntee ne perinpohjin ja suorittaa automaatiolla. Joten, Kloppin pelitapa sopii hänelle kuin nenä päähän.

Firmino, Salah ja Mané ja ovat kaikki Liverpoolin avauskokoonpanossa tiistai-iltana. Joukkue matkustaa Unkariin, jossa se kohtaa RB Leipzigin Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa kello 22:00 Suomen aikaa.