Robin van Persie tuskailee valmentajauran aloittamista – Arsène Wengerin ”kärsimykset” herättävät pelkoa

© Kuva: Getty Images

Toukokuussa eläkkeelle jäänyt Robin van Persie on kertonut, miten Arsène Wengerin kohtaamat ”kärsimykset” Arsenalin managerina ovat pitäneet hänet ainakin toistaiseksi poissa valmennushommista.

Vuonna 2004 Wengerin alaisuuten siirtynyt van Persie pelasi yhteensä kahdeksan vuotta Arsenalin paidassa. Peräti 96 maalia Tykkimiesten paidassa paukuttanut hollantilaiskärki ei kuitenkaan voittanut kuin yhden pokaalin aikanaan Pohjois-Lontoossa.

Van Persie voitti Valioliigan kultaisen kengän kaudella 2014/15, jonka jälkeen hän siirtyi Manchester Unitediin mestaruuden perässä. Van Persie voitti Valioliigan Unitedin kanssa heti debyyttikautensa aikana, tehden 26 maalia matkalla mestaruuteen.

Ollessaan vielä Arsenalin peräsimessä, Arsène Wenger oli jatkuvan tarkkailun alla. Van Persie huomasi tämän, eikä haluaisi samanlaista tilannetta omalle kohdalleen, pysyen sen takia etäällä managerin istuimelta.

– Arsène oli hyvin erityinen minulle, niin kuin jalkapalloisä, van Persie kertoi The Athleticin mukaan.

– Minulla oli etuoikeus työskennellä peräti kahdeksan vuotta hänen kanssaan. Se oli urani merkittävimpiä aikoja, ja hän oli mahtava.

Juuri nyt mietin, haluanko olla valmentaja, koska nähtyäni Arsènen työskentelevän, mietin itsekseni: ”Haluanko kärsiä tuolla tavalla? Haluanko edes valmentajaksi?”.

Kertoimet ottelulleArsenal - Everton23.02.2020