Barcelona teki siirtoikkunan loppusuoralla ”tuhoon tuomitun” tarjouksen Leedsin hyökkääjästä

© Kuva: Getty Images

Barcelona tavoitteli kesän siirtoikkunan viimeisenä päivänä hyökkääjä Rodrigo Morenoa Leedsistä, kertoo The Athletic.

Siirtoikkunaa oli jäljellä vain muutamia tunteja, kun Barcelona otti yhteyttä Leedsiin tiedustellakseen 30-vuotiasta Rodrigoa lainalle Kataloniaan. Athleticin mukaan Barcelonan yritys oli ”tuomittu epäonnistumaan”.

Käytännössä neuvottelut loppuivat ennen kuin ne ehtivät alkaakaan.

Leeds ei missään nimessä halunnut lainata muualle pelaajaa, josta se maksoi vain vuosi sitten 30 miljoonaa euroa, eikä Rodrigolle olisi enää ehditty etsiä ja hankkia korvaajaa. Myöskään Leedsin päävalmentaja Marcelo Bielsa ei halunnut luopua espanjalaiskärjestä, joka oli jo aiemmin tehnyt selväksi, että hän on valmis toiseen kauteensa Englannissa.

Barcelona sai hankittua hyökkääjän vielä siirtoikkunan viimeisenä päivänä, kun se lainasi Luuk de Jongin Sevillasta.

Rodrigon debyyttikausi Valioliigassa sujui alle odotusten, kun ottaa huomioon, että Leeds maksoi hänestä vuosi sitten seurahistoriansa silloisen ennätyssumman. Hän on tähän mennessä pelannut Leedsissä 32 ottelua tehden niissä yhteensä seitsemän maalia ja syöttäen kaksi.

Barcelonan tarjous kertonee kuitenkin siitä, että Rodrigo on yhä arvostettu hyökkääjä kotimaassaan – myös Mestarien liigassa pelaavan seuran silmissä. Espanjan La Ligassa Rodrigo on pelannut 172 ottelua, joissa hän on iskenyt yhteensä 38 osumaa ja syöttänyt 33. A-maajoukkuetasolla Rodrigo on palvellut Espanjaa 25 ottelun ja kahdeksan maalin verran, mutta hänen edellisestä maaottelustaan on kohta vuosi aikaa.