Thomas Tuchel ylisti Romelu Lukakua maasta taivaisiin: ”Siksi hän on maailmanluokan hyökkääjä”

© Kuva: Getty Images

Chelsean manageri Thomas Tuchel ylisti tiistaina vuolaasti Romelu Lukakua, joka iski ottelun ainoan osuman Mestarien liigan lohkovaiheen avauspelissä Pietarin Zenitiä vastaan.

Lukaku, 28, nousi rangaistusalueella korkeimmalle ja puski César Azpilicuetan antaman keskityksen sisään.

– Romelun esitys ei ollut helppo. Emme luoneet hänelle montakaan paikkaa, mutta hän on sellainen kaveri, joka ei kadota itseluottamustaan ja uskoaan. Siksi hän on maailmanluokan hyökkääjä, hehkutti Tuchel Sky Sportsin mukaan.

– Hän on valtavan tärkeä [meille], niin yksinkertaista se on. Hänen tasoisia hyökkääjiä ei löydä helpolla.

– Me voitimme [aiemmin] myös ilman Romelua ja saimme aikaan tuloksia, mutta hän vastasi profiililtaan sitä, mitä meiltä puuttui. Ei pelkästään lahjakkuutensa, vaan myös luonteensa takia. Hän on niin nöyrä kaveri, mahtava puhuja pukukopissa, ja se luo tietynlaisen energian hänen ympärilleen joukkueessa, mistä me olemme ylpeitä.

Tuchelin mukaan Lukakun osumatarkkuus tuo uskoa koko joukkueelle ja Chelsean kannattajille. Lukaku on pelannut tällä kaudella neljä ottelua, laukonut niissä yhteensä kuusi kertaa kohti maalia ja onnistunut maalinteossa kaikkiaan neljästi.

– Jalkapallossa ei tule paljon maaleja, ja maalit voivat muuttaa ottelun momentumin. Se tuo koko joukkueelle uskoa, kun yksi paikka riittää hänelle. Joten kyse ei ole ainoastaan hänen lahjakkuudestaan., hän tuo joukkueeseen myös uskoa ja vie paineita pois pelaajilta ympärillään, sanoi Tuchel.

Lukaku siirtyi takaisin Chelseaan tänä kesänä pelattuaan seurassa jo vuosina 2011-2014. Paluun toteuttaminen vaati 115 miljoonan euron siirtokorvausta Internazionalelle.

Chelsea pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina, kun se vierailee Valioliigassa Tottenhamin luona. Mestarien liigassa lontoolaiset ovat seuraavaksi vauhdissa 29. syyskuuta Juventuksen kotikentällä.