Samir Nasrista tehtiin rajua pilkkaa somessa – toimittajan mitta täyttyi: ”Lopettakaa, se on vastenmielistä!”

Arsenalista ja Man Citystä tuttu Samir Nasri ilmoitti peliuransa päätöksestä syyskuun lopulla.

34-vuotias Nasri laittoi kuitenkin tiistaina nappulakengät jalkaan ja pelasi hyväntekeväisyysottelussa, jossa kohtasivat Marseillen legendat ja Arsenalin managerilegenda Arséne Wengerin luotsaama Unicef XI.

Sosiaalisessa mediassa lähti ottelun aikana leviämään kuvia Nasrista, joka ei ollut parhaassa pelikunnossaan. Useampi isokin mediatoimija otti asiasta ”ilon irti” ja jakoi ranskalaispelaajasta kuvia, jossa tarkoituksena oli selvästi pilkata hänen nykyistä olemustaan.

Yksi näistä oli FootyHumour, jolla on yli miljoona seuraajaa Twitterissä.

– Samir Nasri (34 vuotta) pelaamassa tänään hyväntekeväisyysottelua Marseillen legendajoukkueessa. Hän on selvästi nauttinut elämästä sen jälkeen, kun hän lopetti uransa alle kuukausi sitten, FootyHumour kirjoitti jakamansa kuvan yhteyteen itkunauruemojin kera.

Englantilaistoimittaja Kyle Walker ei katsonut hyvällä sitä, millä tavoin Nasria kohdeltiin. Hän otti Twitter-tilillään jyrkästi kantaa suurien somesivustojen toimintaan ja pyysi heiltä yhtä asiaa.

– Kaikki isot sosiaalisen median sivustot, jotka levitätte Samir Nasrin kuvaa: lopettakaa. Tiedätte mitä teette, ja se on vastenmielistä! Älkää käyttäkö sitä saadaksenne tykkäyksiä ja kommentteja, ja sitten julkaisko samalla viestejä siitä, kuinka tärkeää ihmisten mielenterveys on, Walker twiittasi.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Walkerin painavan kannanoton asiaan ymmärtää, sillä sosiaalinen media on aika-ajoin kuin lastentarha. Suuretkaan toimijat eivät aina mieti ihan loppuun asti sitä, mitä sivustoillaan jakavat – yksityishenkilöistä puhumattakaan. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen – eikä viimeinen – kerta, kun pelaajien muuttuneesta olemuksesta naureskellaan. Tämän on joutunut kokemaan myös muun muassa Eden Hazard.

Man Unitedin kulttipuolustaja Phil Jones on niin ikään joutunut kokemaan somen varjopuolen. Hän avautui asiasta hiljattain manchesterilaisseuran podcastissa ja paljasti, kuinka se on vaikuttanut hänen henkiseen hyvinvointiin. Somen käytön hän päättikin lopettaa jo vuonna 2017. Aiheesta lisää voit lukea täältä.