Flopiksi leimattu Arsenal-pelaaja pahastui seuralegendan kommenteista: ”Se tulee vainoamaan minua”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Arsenalin toppari Shkodran Mustafi sanoo joutuneensa epäreilun kritiikin kohteeksi.

Saksalaispuolustaja Mustafi, 27, ei ole pelannut tällä kaudella vielä lainkaan Valioliigassa. Hänen ainoat esiintymisensä ovat olleet Eurooppa-liigassa ja liigacupissa.

Arsenalin manageri Unai Emery kertoi kesällä, että hän on antanut Mustafille luvan lähteä, mutta saksalaistoppari jäi taistelemaan paikastaan.

– Lähtöä harkittiin kesällä, mutta ei ollut vaihtoehtoa, joka olisi tyydyttänyt kaikkia osapuolia, kommentoi Mustafi Der Spiegelille.

– Arsenalilla oli muutama vaatimus siirrosta. Tiesin, että seuraava siirtoni on todella tärkeä, jotta voin jatkaa uraani positiivisesti.

– Tilanne ei juurikaan muuttuisi, jos siirtyisin johonkin (seuraan), joka ei vain tunnu oikealta. Minä jäin tänne. Tulevaisuudessa olen avoin myös Bundesliigalle.

Mustafi on edustanut Arsenalia vuodesta 2016 lähtien ja pelannut lontoolaisseurassa 118 ottelua, mutta hän ei ole ikinä noussut kannattajien suosioon. Saksalaisen virhealttius on tehnyt hänestä fanien silmätikun. Mustafi ymmärtää, että kritiikiltä ei voi välttyä, mutta ihan kaikkea palautetta hän ei sellaisenaan hyväksy.

– Olen tarpeeksi itsekriittinen nähdäkseni, että olen tehnyt virheitä. Ja minä osaan käsitellä kovaa kritiikkiä.

– Mutta sitten kritiikki kiihtyi, siitä tuli järjetöntä. Minusta tuli kohde. Tultiin pisteeseen, jossa ihmiset syyttivät minua tappioista peleissä, joissa en edes pelannut.

Yksi Mustafin näkyvimmistä kriitikoista on ollut Arsenalin legendapelaaja Emmanuel Petit, joka voitti seurassa Valioliigan ja FA Cupin kaudella 1997-98. Petit kutsui saksalaistopparia ”möhläyksien kuninkaaksi”. Mustafin mielestä ranskalaisikoni toimi mauttomasti.

– Minua ärsytti. On oma asiansa, kun kannattajat ja media kritisoivat, mutta se on täysin eri asia, kun entinen pelaaja sanoo jotain tuollaista. Hän tietää, miten vaikeaa kentällä on. Odotan tuollaisten pelaajien olevan hieman hienotunteisempia ja tajuavan, mitä he voivat saada aikaan noin ankaralla kritiikillä.

– Ennen vanhaan tuollaisesta jutusta olisi kirjoitettu lehdissä ehkä päivän ajan ja ihmiset olisivat unohtaneet sen. Mutta nykyään se on internetissä ja tulee vainoamaan minua lopun uraani.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS