Tammikuun siirtoikkuna sulkeutui Valioliigan osalta maanantain ja tiistain välisenä yönä. Deadline Day oli odotetun hiljainen, eikä mitään järin suuria kauppoja nähty.

Valioliigan suurseuroista aktiivisin Deadline Dayna oli Liverpool, joka hankki takalinjoilleen kaksi puolustajaa, Ben Daviesin sekä Ozan Kabakin.

Davies siirtyi Merseysidelle Prestonista reilulla puolella miljoonalla eurolla. Kabak puolestaan solmi loppukauden mittaisen lainasopimuksen, joka sisältää osto-option. Jos alla oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Liverpool FC

@LFC
It’s official! 😎

@ozankabak4 joins us on loan from @s04 until the end of the season 👊

Deadline Dayn kenties yllättävin siirto nähtiin juuri ennen siirtoikkunan sulkeutumista, kun Liverpool lainasi Takumi Minaminon loppukaudeksi Southamptoniin.

Viime tammikuussa RB Salzburgista Liverpooliin siirtynyt Minamino sai alkukauden aikana vastuuta Liverpool-paidassa yhteensä 17 ottelussa, joten japanilaispelaajan kohdalla ei todellakaan voida puhua mistään ylijäämäpelaajasta. Mikäli alla oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

LUE MYÖS: Tässä Deadline Dayn tapahtumat hetki hetkeltä

Deadline Dayn kalleimman pelaajahankinnan teki Brighton, joka osti Manchester Unitedin kiikarissakin olleen Moisés Caicedon Independientestä. Brighton maksoi ecuadorilaisesta keskikenttäpelaajasta viiden miljoonan euron siirtokorvauksen. Mikäli alla oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Brighton & Hove Albion

@OfficialBHAFC
✍️ Albion have completed the signing of Moises Caicedo on a contract until June 2025 from Ecuadorian top-flight side Independiente del Valle!

A̷n̷n̷o̷u̷n̷c̷e̷ ̷C̷a̷i̷c̷e̷d̷o̷

𝗖𝗮𝗶𝗰𝗲𝗱𝗼 𝗮𝗻𝗻𝗼𝘂𝗻𝗰𝗲𝗱 😁

🤝 @firsttouchgames

#BHAFC 🔵⚪

Vaikka Caicedo oli kallein, ei hän ollut Deadline Dayn merkittävin pysyvällä siirrolla liikkunut pelaaja. Tuo titteli nimittäin kuuluu Joshua Kingille, joka siirtyi Bournemouthista Evertoniin.

29-vuotias King solmi Evertonin kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. Julkisuuteen ei ole kerrottu sitä, kuinka paljon Everton joutui norjalaishyökkääjästä maksamaan, mutta tuskin kovin paljoa, sillä hänen sopimuksensa Bournemouthin kanssa olisi päättynyt kesällä. Jos alla oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Everton

@Everton
Welcome to #EFC, Joshua King! ✍️🔵

Muista Deadline Dayn siirroista on nostettava esiin kahden Arsenal-lupauksen lainat Valioliigan häntäpään joukkueisiin.

Laitapelaaja Ainsley Maitland-Niles siirtyi loppukaudeksi West Bromiin ja keskikenttäpelaaja Joe Willock Newcastleen.

Arsenalin rivit vähenivät vielä kolmannellakin pelaajalla, kun joukkueen pitkäaikainen toppari Shkohdran Mustafi siirtyi ilmaiseksi Bundesliigassa pelaavaan FC Schalkeen.

Deadline Day oli kaiken kaikkiaan varsin poikkeuksellinen, sillä pysyviä siirtoja sisäänpäin nähtiin vain kaksi (Davies, Caicedo). Täten myös rahaa pelaajahankintoihin käytettiin historiallisen vähän – vain 5,57 miljoonaa euroa! Kertaakaan aiemmin tällä vuosituhannella ei ole nähty yhtä vähäistä rahankäyttöä Deadline Dayn aikana.

KATSO KAIKKI TOTEUTUNEET SIIRROT TÄSTÄ!