Telegraph: Man United ja Arsenal huolissaan huhutun Superliigan vaikutuksista

© Kuva: Getty Images

Manchester United ja Arsenal ovat kulissien takana äänekkäimmin ilmaisseet huolensa huhutun Superliigan vaikutuksista. Asiasta kertoo The Telegraph.

Football Leaks ja Der Spiegel järisyttivät muutama päivä sitten futismaailmaa väitteillään ja todisteillaan, joiden mukaan Euroopan suurseurojen kaavailema Superliiga olisi paljon enemmän kuin alustavan puheen tasolla.

Superliigan on kaavailtu alkavan mahdollisesti jo vuonna 2021, ja siinä olisi 11 pysyvää perustajaseuraa. Englannista mukana olisivat dokumenttien mukaan Manchester United, Manchester City, Liverpool ja Arsenal.

Telegraphin mukaan United ja Arsenal eivät ole täysin varauksetta Superliigan kannalla. Seurat ovat lehden saamien tietojen mukaan ilmaisseet huolensa siitä, miten suuresta muutoksesta on kyse näinkin lyhyellä aikavälillä.

Toistaiseksi useat Superliigaan yhdistetyt tahot ovat kiistäneet kaikki neuvottelut ja sopimukset. UEFA:lle Superliiga olisi tietysti myrkkyä, sillä se olisi suora kilpailija Mestarien liigalle. UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin ehti jo tyrmätä idean ja sanoi taistelevansa sitä vastaan kynsin hampain.

– Se vahingoittaisi jalkapalloa maailmanlaajuisesti. Juve-Bayern-ottelun näkeminen viikko toisensa jälkeen olisi paljon tylsempää kuin vaikkapa Juve-Torino-ottelu. Ei ole epäilystäkään siitä, ettenkö aio taistella tällaista liigaa vastaan niin kauan kuin minä olen tässä pestissä, Ceferin sanoi lehdistölle.

Telegraphin tietojen mukaan UEFA:n lisäksi myös Britannian hallinto vastustaa ankarasti Superliigaa.

Julkisesti Arsenal on sanonut olevansa sitoutunut ”parhaaseen ja kilpailluimpaan sarjaan” eli Valioliigaan. Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp taas sanoi Valioliigan olevan aivan hyvä nykyisellään.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.