Liverpool kertoo verkkosivuillaan solmineensa sopimuksen japanilaisen laitapelaajan Takumi Minaminon kanssa. Minamino, 24, siirtyy Valioliigan sarjakärjen riveihin Itävallan suurseurasta RB Salzburgista.

Japanin A-maajoukkueen tähtipelaaja läpäisi Liverpoolin lääkärintarkastuksen keskiviikkona. Hän on brittiseuran pelaaja 1. tammikuuta lähtien.

– On ollut unelmani päästä Liverpoolin pelaajaksi. Olen niin onnellinen, että se hetki on toteutunut, Minamino sanoi Liverpoolin tiedotteessa.

– Valioliigassa pelaaminen oli yksi tavoitteistani. Mielestäni tämä on maailman huippusarja. Ajattelin, että jos urani etenee jouhevasti, voisin pelata jonakin päivänä Valioliigassa. Mutta en koskaan ajatellut voivani pelata tässä joukkueessa, ja olen hyvin onnellinen siitä. Odotan sitä innolla.

Minamino pelasi upeaa kautta Salzburgissa tehden 22 ottelusa yhdeksän maalia ja antaen 11 maaliin johtanutta syöttöä. Mestarien liigan lohkovaiheessa Minamino teki kuudessa ottelussa kaksi maalia ja antoi kolme maalisyöttöä.

Minamino onnistui myös maalinteossa Anfieldillä Liverpoolia vastaan ja syötti lisäksi yhden osuman, kun lokakuussa pelattu maalirikas ottelu päättyi Poolin 4-3-voittoon.

Pienin tavoittein hän ei Anfieldille saavu.

– Tähtäimessäni on voittaa Valioliiga ja Mestarien liiga ja antaa hyvä panos joukkueelle.

Salzburgissa Minamino pelasi 199 ottelussa ja teki niissä 64 maalia. Hän siirtyi seuraan tammikuussa 2015 kotimaansa Cerezo Osakan riveistä.