IS: Mikael Forssell tietää Teemu Pukin uhkaavan hänen ennätystään: ”Sanoin sen jo ennen kautta”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien entinen hyökkääjä Mikael Forssell on seurannut Teemu Pukin ensiaskeleita Valioliigassa suurella innolla ja mielenkiinnolla.

Forssell, 38, on Valioliigan kaikkien aikojen suomalainen maalintekijä. Hän viimeisteli Englannin pääsarjassa 126 ottelussa yhteensä 34 osumaa. Forssellin hallussa on myös suomalaisten yhden kauden maaliennätys Valioliigassa. Se syntyi Birminghamissa kaudella 2003-04, jonka aikana hän tykitti 17 maalia.

Sarjanousija Norwichia edustava Pukki, 29, on ehtinyt pelata Valioliigassa vasta kaksi ottelua, mutta hänen maalitahtinsa hakee vertaistaan. Hän avasi maalitilinsä jo avauskierroksella 1-4-tappiossa Liverpoolia vastaan, mutta isompi saavutus oli vasta edessä.

Viime lauantaina Pukki teki hattutempun 3-1-voitossa Newcastlea vastaan. Suomalaisista viimeksi, ja Pukin lisäksi ainoana, hattutemppuun Valioliigassa on pystynyt juurikin Forssell, joka ampui kolme maalia Tottenhamia vastaan maaliskuussa 2008.

Forssell iloitsi maanmiehensä puolesta viikonloppuna.

– Se oli aivan mahtava suoritus. Tuuletin ja huusin tv:n ääressä, Forssell kommentoi Ilta-Sanomille.

– Ne olivat maailmanluokan maaleja.

– Toivottavasti jokainen suomalainen ymmärtää, miten kova juttu tuo on. Kaikkien lukujen valossa Valioliiga on maailman kovin sarja maailman kilpailluimmassa lajissa. Hattutempun tekeminen siellä on tosi kova suoritus.

Forssell tietää, että Pukki saattaa hyvinkin uhata hänen yhden kauden maaliennätystään. Hän on siitä jopa varma.

– Minua ei pelota, että Teemu rikkoo ennätykseni, koska tiedän varmasti, että se tapahtuu. Teemu tekee tällä kaudella ainakin 18 maalia. Sanoin sen jo ennen kautta. Olen uskonut häneen koko ajan.