Valioliigan viikonlopun kierros käynnistyy perjantai-iltana sarjan jumbokamppailulla, kun kuusi edellistä peliään voitotta vääntäneet Norwich City ja Watford ottavat mittaa toisistaan.

11 ottelustaan sarjanousija Norwich on kerännyt seitsemän pistettä, sijan alempana eli Valioliigan viimeisenä tuskaileva Watford kaksi pistettä vähemmän. Molemmat joukkueet janoavat nyt kurssin kääntämistä heikon ajanjakson jälkeen.

– Todellinen kuuden pisteen ottelu! Tosin en kyllä ymmärrä sitä sanontaa tai ilmaisua, koska kolme pinnaahan siinä on jaossa, Viasatin selostaja Mikko Innanen huomauttaa Valioliiga.comille.

Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki aloitti kauden fantastisesti tekemällä ensimmäisissä viidessä ottelussa kuusi maalia. Sen jälkeen hanat menivät kuitenkin kiinni. Kotkalaiskärki on jäänyt maaleitta kuudessa sarjapelissä peräkkäin. Siitä huolimatta Innanen ei ole sitä mieltä, että syy tähän olisi täysin Pukin.

– Pukin työmoraali on silti säilynyt. Hän on vaan yksinkertaisesti jäänyt ilman tarjoiluja. Hänkin on ihminen, välillä turhautumistakin on ollut aistittavissa. Enkä ihmettele, hyökkääjähän elää paikoista ja palloista.

– Pukkihan on toisinaan loihtinut paikkoja tyhjästä ja myös muille joukkuetovereilleen, kuten muistetaan vaikka Manchester City -pelistä, kun Todd Cantwell pääsi painamaan pallon tyhjiin Pukin syötöstä. Miksei tänään taas voisi olla Pukki-partyn aika? Innanen pohtii.

Molemmat joukkueet ovat hävinneet kaksi viime peliään. Kuudesta viime pelistä Norwich on hävinnyt peräti viisi ja perjantaina avausvoittoaan metsästävä Watford kolme.

Innasen mukaan Watford oli pirteä viime pelissään Chelseaa vastaan. Watford oli lähellä kiriä 2-2-tasalukemiin pelin lopulla, kun maalivahti Ben Foster nousi mukaan vapaapotkuun ja puski kohti maalia. Virkaveli Kepa Arrizabalaga venyi kuitenkin hyvään torjuntaan ja pelasti joukkueelleen 2-1-voiton.

Norwich hävisi viime pelinsä vieraissa Brightonille 0-2. Isäntäjoukkue teki molemmat maalinsa reilun vartin sisään toisella jaksolla.

– Norwichillakin oli omat etsikkoaikansa siinä pelissä. Sarjataulukko sanoo sen, ettei siellä nyt oikein voida lähteä nurjailemaan. Odotan positiivista perjantai-illan kalinaa, ja että Pukki palaa taas maalintekijäosastolle ja tuo tietysti hyvät otteensa mukaan myös tuleviin maajoukkuepeleihin, Innanen sanoo.

Pukki on tuttuun tapaan mukana Huuhkajien miehistössä, joka pelaa ensi viikon maaottelutauolla EM-karsintapelit Liechtensteinia (15.11.) ja Kreikkaa (18.11.) vastaan. Suomella on ensi viikon perjantaina mahdollisuus varmistaa historiallinen arvoturnauspaikka, jos Liechtenstein kaatuu Telia 5G-areenalla Helsingin Töölössä.

Norwich-Watford -ottelun lähetys käynnistyy perjantaina 8.11. klo 21.50 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Mikko Innasen selostamana.