Norwich-koutsi saa Teemu Pukin takaisin kehiin – vertasi Messin puuttumiseen Barcelonalta

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukki oli Norwichin avauskokoonpanossa vuoden 2019 kaikissa sarjapeleissä, mutta uusi vuosi ja vuosikymmen eivät alkaneet aivan yhtä onnekkaasti. Pukki sai takareisivamman ottelussa Crystal Palacea vastaan, ja oli kokonaan poissa Manchester Unitedin kohtaamisesta viime viikonloppuna. Pukki on saanut olla urallaan pääosin hyvin terve, joten puuttuminen Norwichin kokoonpanosta oli erittäin poikkeuksellista.

Nyt Pukki harjoittelee kuitenkin taas täysipainoisesti Norwichin joukkueen mukana ja lienee mukana joukkueen seuraavassa ottelussa lauantaina Bournemouthia vastaan. Kanarialintujen valmentaja Daniel Farke on suomalaisen paluusta erittäin iloinen ja innostuu vertaamaan Pukin merkitystä joukkueelle kuusinkertaiseen Ballon d’Or -voittajaan Lionel Messiin.

– On erittäin merkittävää, kun yksi avainpelaajista ei ole käytettävissä. Se olisi sama asia myös Barcelonalle, kun Messi ei pysty pelaamaan, Farke sanoi Pink Unille.

– Meille on jopa vielä isompi haaste selvitä ilman Teemua, vaikkemme voikaan olla riippuvaisia vain yhdestä pelaajasta.

Farke jatkaa kuvailemalla sitä, miten iso tekijä Pukki Norwichin menestyksessä on.

– Hän on pelannut todella paljon otteluita ja tehnyt todella paljon maaleja. Hän on iso osa menestystämme, ja sellaista pelaajaa tulee aina ikävä.

– On meillä muitakin pelaajia, jotka voivat pelata sillä tontilla: Adam IdahJosip Drmic ja jopa Onel Hernández keskeltä, mutta he kaikki liikkuvat vähän eri lailla kuin Teemu. Silloin joukkueen muut pelaajat joutuvat muokkaamaan pelaamistaan, koska he ovat niin tottuneet siihen, että Teemu pelaa kärjessä.

Näkee Farke Pukin lyhyessä poissaolossa yhden hyvänkin puolen.

– Ainakin takareisivaiva antoi hänelle tilaisuuden lepuuttaa Leicester-matsissa loukkaantunutta varvastaan.

Norwich on saamassa takaisin kokoonpanoonsa myös polvivammastaan toipuneen keskuspuolustaja Ben Godfreyn.