Teemu Pukin markkina-arvo laski koronaviruksen takia roimasti – katso Britteinsaarten suomalaispelaajien markkina-arvot

© Kuva: Getty Images

Pelaajien markkina-arvoihin keskittynyt Transfermarkt-sivusto teki huhtikuussa poikkeuksellisen päivityksen koronaviruksen takia. Pelaajien markkina-arvot laskivat reilusti. Se vaikutti myös suomalaisten pelaajien markkina-arvoihin, kuten Norwich-tähti Teemu Pukin markkina-arvoon, joka laski kahdella miljoonalla eurolla.

Koronaviruspandemia iskee kovaa myös valioliigaseuroihin. Siksi tulevasta siirtoikkunasta – kun se joskus käynnistyy – povataan rauhallista. Rahakkaita siirtoja ei välttämättä nähdä niin paljon kuin ennen. Seurat ovat rahankäytön suhteen varovaisempia.

Teemu Pukki on tuulettanut 11 kertaa tällä kaudella Valioliigassa. Kuva: Getty Images.

Norwichin ja Suomen A-maajoukkueen ykköshyökkääjän Teemu Pukin arvo nousi aiemmassa päivityksessä jo kymmeneen miljoonaan euroon, mutta koronapäivityksen myös arvo laski kahdeksaan miljoonaan euroon. Pukin kannalta tuleva siirtoikkuna voi olla hyvin mielenkiintoinen, varsinkin jos Norwich putoaa takaisin Mestaruussarjaan.

Pukki on tällä kaudella tehnyt Valioliigassa 11 maalia. Maalimäärään nähden Pukin markkina-arvo on selkeästi halvin maalia kohden vähintään kymmenen maalia tehneistä hyökkääjistä. Lähimmäksi pääsee Burnleyn Chris Wood, joka on tehnyt kymmenen osumaa 14,5 miljoonan euron markkina-arvolla.

Kiinnostusta Pukkia kohtaan oli jonkin verran jo tammikuun siirtoikkunassa, kun Pukki nousi muun muassa Manchester Unitedin hankintalistalle. Mikäli Norwich putoaa kauden päätteeksi Mestaruussarjaan, voi tilanne olla mutkikas. Koronaviruksen taloudelliset vaikutukset osuvat myös piskuiseen norfolkilaisseuraan, joten ykköstähtien myyminen saattaa olla ajankohtaista tulevassa siirtoikkunassa.

Muut suomalaiset brittikentillä

Aapo Halme on kehittynyt tällä kaudella Barnsleyssa. Kuva: Getty Images.

Englannin Mestaruussarjassa Barnsleyn riveissä kelvollista kautta pelaava Aapo Halme joutui myös koronapäivityksen kohteeksi. Halmeen markkina-arvo putosi 750 000 eurosta 675 000 euroon. Halme on pelannut tällä kaudella 27 ottelussa, joissa on syntynyt myös kolme täysosumaa.

Halmeen edustama Barnsley pelaa putoamista vastaan. Suomalaistopparin otteet ovat kuitenkin olleet sen verran vakuuttavia, että Halme saattaisi olla hyvä sijoitus jollekin toiselle Mestaruussarjan seuralle tulevassa siirtoikkunassa. Halme on tällä kaudella nähty usein keskikentän pohjalla, joten pallollinen varmuus ja monipuolisuus on kehittynyt.

Marcus Forss pelasi unelmakautta Wimbledonissa, Ykkösliigassa ennen loukkaantumistaan. Forss teki 18 ottelussa 11 maalia, ja miehen ympärillä kävi kuhina. Forssin markkina-arvo on tällä hetkellä vasta 300 000 euroa, mutta luultavasti myyntihinta on jo huomattavasti korkeampi.

Forssin kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen, mutta ensi kaudella pelit saattavat jatkua Brentfordissa, joka taistelee tällä hetkellä jopa noususta Valioliigaan.

Onko Glen Kamara seuraava suomalainen Valioliigassa? Kuva: Getty Images.

Skotlannin puolella suomalaisten selkeä ykkösnimi on Rangersin Glen Kamara, joka on toistuvasti ollut siirtohuhujen kohteena. Kamaran markkina-arvo laski koronapäivityksen myötä 1,5 miljoonasta eurosta 1,2 miljoonaan euroon, mutta kyseisillä summilla Kamara tuskin liikahtaa Glasgowsta mihinkään.

Kamaran kannalta tuleva siirtoikkuna voi olla hyvä mahdollisuus ottaa seuraava askel urallaan. Kun seuroilla on vähemmän rahaa käytettävänään, voi katseet kohdistua Kamaran kaltaisiin hinta-laatu-suhteeltaan laadukkaisiin pelaajiin. Kamara voi hyvinkin olla seuraava suomalaispelaaja Valioliigassa.

Britteinsaarten suomalaisten markkina-arvot:

  1. Teemu Pukki, Norwich (Valioliiga), 8 milj. €
  2. Glen Kamara, Rangers (Skotlannin valioliiga), 1,2 milj. €
  3. Aapo Halme, Barnsley (Mestaruussarja), 0,675 milj. €
  4. Niko Hämäläinen, Kilmarnock (Skotlannin valioliiga), 0,325 milj. €
  5. Anssi Jaakkola, Bristol Rovers (Ykkösliiga), 0,3 milj. €
  6. Marcus Forss, Brentford (Mestaruussarja), 0,3 milj. €
  7. Niki Mäenpää, Bristol City (Mestaruussarja), 0,25 milj. €
  8. Jaakko Oksanen, Brentford (Mestaruussarja), 0,25 milj. €
  9. Teemu Penninkangas, Sligo Rovers (Irlannin valioliiga), 0,2 milj. €
  10. Will Jääskeläinen, Crewe Alexandra (Kakkosliiga), markkina-arvoa ei ole merkattu


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?