Entinen joukkuetoveri haluaa Teemu Pukin takaisin Celticiin – ”Hän oli kuin Duracell-pupu”

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukki siirtyi saksalaisesta Schalkesta Celticin riveihin elokuussa 2013.

Celtic maksoi aikoinaan Pukista Schalkelle noin 2,5 miljoonaa euroa. Pukki pelasi skottijätin paidassa 38 ottelussa, joissa syntyi yhdeksän täysosumaa.

Suomalainen jäi Celticissä kuitenkin odotettua pienemmälle vastuulle, ja poistui seurasta vain vuoden jälkeen kohti Tanskaa ja Brøndbyä.

Pukin kanssa Celticissä pelannut Scott Brown ottaisi kärjen ilomielin takaisin seuraan. Kesästä 2007 saakka Celticiä edustanut Brown on seuran kapteeni.

– Hän oli hiljainen Celticissä. Pukki teki aina kovasti töitä ja haastoi puolustajat. Saapuessaan Celticiin hän ei kuitenkaan näyttänyt synnynnäiseltä maalintekijältä. Nyt katsoessani häntä Norwichissa hän on luonnollisesti entistä kokeneempi ja loistoiskussa, Brown totesi Dafabet Captains Callin haastattelussa.

– Tarvitsemme aina synnynnäisiä maalintekijöitä joukkueeseemme, joten ottaisin Pukin takaisin. Meillä on hyökkäyksessä Leigh Griffiths ja Odsonne Édouard, jotka kykenevät siihen, mutta joukkueella ei voi koskaan olla liikaa tulivoimaa.

Brown kertoi haastattelussa myös, millainen Celticin aikainen Pukki oli kentän ulkopuolella.

– Hän oli hiljainen, mutta todella hyvä tyyppi. Hänellä oli jalassaan adidaksen järkyttävät lenkkarit joka ikinen aamu. Ne olivat varmaan kahdeksan vuotta vanhat. Hänen hiustyylinsä oli myös shokeeraava, Celtic-kapteeni nauroi.

– Hän ei saanut Celticissä juurikaan peliaikaa, eikä mahdollisuuksia. Pukki ei välttämättä tehnyt niin paljon maaleja kuin odotimme. Hän lähti täältä ja on onnistunut loistavasti. Hän olisi voinut tippua alempiin sarjoihin. Pukki kuitenkin taisteli, eikä fyysinen kunto ollut koskaan hänen ongelmansa, koska hän oli kuin Duracell-pupu. Hän vain juoksi ja juoksi. Ottaisin hänet ehdottomasti takaisin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.