Teemu Pukki jatkoi hurjaa maalivirettään tiistai-iltana, kun Norwich haki täydet sarjapisteet St. Andrew’s Stadiumilta kaataen Birminghamin 3-1-lukemin.

30-vuotias Pukki osui ottelussa kahdesti ja kasvatti maaliputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi. Hattutemppuunkin oli ainekset, mutta suomalaishyökkääjä epäonnistui avausjaksolla rangaistuspotkusta.

Voitollaan Norwich vankisti entisestään asemaansa Mestaruussarjan kärjessä. Piste-ero toisena olevaan Brentfordiin kasvoi jo kymmeneen. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että viime kauden päätteeksi Valioliigasta pudonnut Norwich on tekemässä pikaisen paluun pääsarjatasolle.

[readmore from=Teemu-Pukki]

Norwichin vahvan vireen suurimpana yksittäisenä tekijänä voidaan jälleen kerran pitää Pukkia, joka oli jo Norwichin edellisen nousun tärkein tekijä. Maalivireensä löytänyt suomalaishyökkääjä saikin ansaittuja kehuja tiistain Birmingham-voiton jälkeen joukkueen päävalmentaja Daniel Farkelta.

– Viimeisessä neljässä ottelussa Pukki on tehnyt kolme kertaa avausmaalin. Tänään tuli kaksi tärkeää maalia. Hän ei tee 6-1 tai 7-1 -maaleja. Hän iskee elintärkeitä 1-0- tai 2-1 -maaleja, Farke sanoi.

– Meillä on koko sarjan paras hyökkääjä. Hän on uskomattomassa vireessä ja tulikuuma. Olen iloinen, että hän on taas parhaimmillaan.

Pukki on tehnyt kuluvan kauden aikana jo 17 maalia. Maalimäärällään suomalaishyökkääjä on Mestaruussarjan maalipörssin jaetulla kolmannella sijalla.