Norwichin ex-tähti lataa: näin monta maalia Teemu Pukki tekee Valioliigassa – ”Rakastaisin olla väärässä”

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukki tekee todennäköisesti ainakin 15 maalia ensi kauden Valioliigassa, sanoo Norwichin entinen hyökkääjä ja kertaalleen vuoden pelaajaksi valittu Dion Dublin. Paremmalla tarjoilulla lukema voisi hänen mukaansa ylittää kuitenkin jopa 20 osuman rajapyykin.

Dublin viimeisteli menestyksekkään pelaajauransa Mestaruussarjassa Norwichin kanssa, mutta pelasi useita vuosia pääsarjatasolla edustaessaan Manchester Unitedia, Coventry Cityä ja Aston Villaa.

Dublin on innoissaan siitä, että hänen entinen seuransa sinetöi myös paluunsa Valioliigaan viime viikonloppuna. 52-vuotias uskoo myös, että Kanarialintujen ja Pukin yhteinen taival Valioliigassa tulee sujumaan nyt ensimmäistä kertaa paremmin.

– Teemu Pukki ei tule olemaan tuottelias Valioliiga-hyökkääjä, mutta hän voi pystyä parempaan kuin viime kerralla, arvioi Dublin Football Leaguen virallisessa podcastissa.

– Kun hänen ympärillään on parempia pelaajia huomaatte, miten loistavia jouksuja hän tekee. Hän on aina oikeassa asennossa. [Viime sesonkia] paremmalla tarjoilulla hän tekee 15-18 maalia ensi kauden Valioliigassa.

– Hän on erittäin fiksu kärkimies ja teknisesti tarpeeksi hyvä Valioliigaan, mutta hän tarvitsee tarjoilua. Rakastaisin sitä, että hän osoittaisi minun olevan väärässä ja tekisi jopa 20 tai 25 maalia!

Pukki osui ensimmäisellä valioliigakaudellaan 11 kertaa, mikä ei riittänyt pelastamaan Norwichia putomiselta. Dublin uskoo joukkueen välttyvän samanlaiselta kohtalolta ensi kaudella, mutta vain jos seura tekee tarpeeksi hyviä hankintoja kesän siirtoikkunan aikana.

– Norwich hankkiutui eroon joistain todella hyvistä pelaajista edellisen putoamisensa jälkeen, mutta piti runkonsa kasassa. He pitivät ne 4-5 pelaajaa, jotka ovat aidosti Valioliiga-tasoa, jatkoi Dublin.

– Jos seura onnistuu hankkimaan 4-5 saman tasoista pelaajaa ensi kaudeksi, minä todella uskon heidän olevan kunnossa sarjanousunsa jälkeen.


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?