Teemu Pukki kertoi, mitä Norwichin on tehtävä Valioliigassa eri tavalla kuin viimeksi: ”Ei voida aina tehdä sitä”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki nähdään valioliigaviheriöillä jälleen ensi kaudella, kun Norwich palaa Englannin korkeimmalle sarjatasolle vuoden tauon jälkeen.

Norwich voitti vast’ikään päättyneellä kaudella Mestaruussarjan näytöstyyliin keräämällä 97 pistettä 46 ottelusta. Pukki teki kauden aikana huimat 26 maalia ja oli joukkueensa paras maalintekijä.

– Meillä oli luottavainen fiilis kauteen lähdettäessä. Tiedettiin että meillä hyvä joukkue, Pukki sanoi maanantaina Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

– Alkukausi oli vaikea, ehkä siinä oli vähän vielä se Valioliigan loppukausi pään sisällä.

– Ei saatu ihan niin lentävää lähtöä kauteen mitä oltaisiin toivottu, mutta tiedettiin koko ajan, että meillä on sarjan paras materiaali. Tiesimme sen, että kun saamme homman toimimaan, niin hoidetaan homma, ja niinhän siinä sitten kävi.

– Oltiin lopulta omasta mielestäni ylivoimaisesti paras joukkue.

Uransa toista valioliigakautta Pukki odottaa luottavaisin mielin. Ensimmäisestä on otettu oppia.

– Viimeksi kausi alkoi (Valioliigassa) hyvin, mutta bensa loppui kesken. Nyt meidän pitää olla valmiimpia, Pukki sanoi.

– Joukkueen pitää mukautua sarjaan. Ei voida aina hallita palloa. Viimeksi päästettiin tosi paljon maaleja vastahyökkäyksistä. Tuolla tasolla jos teet virheitä niin tosi usein vastustaja siitä rankaisee. Siihen ei oltu silloin valmiita.

– Nyt meidän pitää olla joukkueena parempia kuin viime kerralla.

Pukki vahvisti lehdistötilaisuudessa myös sen, ettei hän pelaa tulevana viikonloppuna maaottelussa Ruotsia vastaan. EM-kisoihin hänen pitäisi kuitenkin olla pelikunnossa.