Norwichin valmentaja puolusti Teemu Pukkia intohimoisesti: ”Minun on vaikea hyväksyä tuollaisia kommentteja”

© Kuva: Getty Images

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke puolusti perjantaina lehdistötilaisuudessa intohimoisesti pelaajiaan, jotka ovat saaneet kritiikkiä tuloksellisesti heikon alkukauden jälkeen.

Valioliigaan täksi kaudeksi palannut Norwich on neljän kierroksen jälkeen sarjassa vihoviimeisenä ja ilman pisteitä. Kanarialintujen toistaiseksi ainoan maalin on iskenyt suomalaistähti Teemu Pukki, joka onnistui rangaistuspotkusta maalinteossa tappiossa Leicesteriä vastaan.

Easternd Daily Pressin mukaan Farke puhui 13 minuuttia putkeen, kun hän puolusti pelaajiaan. Osansa kritiikistä on saanut myös 31-vuotias Pukki, joka on ollut joukkueen paras maalintekijä jokaisella Norwichissa viettämällään kaudella.

– 29, 11, 26. Siinä ovat hänen maalimääränsä viime kausilta. En halua keskustella siitä, onko hän paras hyökkääjä tämän seuran historiassa. Jätän sen asiantuntijoille. Mutta siitä ei ole epäilystäkään, että hän on yksi tämän seuran kaikkien aikojen hyökkääjistä, sanoi Farke.

– Hän jatkoi täällä, vaikka hänellä oli putoamisen jälkeen muitakin mahdollisuuksia.

– Hänen verensä on jo aika keltaista. Hän tekee aina uskomattoman määrän töitä ja hän ajattelee prässillään joukkuetta. Minä olin hyökkääjä. Tiedän, että on vaikeaa pelata Manchester Cityä vastaan, kun pitää vain juosta pallon perässä koko päivä.

– Minun on vaikea hyväksyä minkäänlaisia kommentteja, joiden mukaan ”hän on liian huono, hänet on pudotettava, hän on liian vanha”.

– Minulle tulee mieleen Jamie Vardy. Hänelläkin oli pieni kuiva jakso meneillään ennen kuin kohtasimme heidät. Leicester hävisi 1-4 [West Hamille], ja hän menetti pallon vastustajalle yhdessä maalissa.

– Katsoin sen pelin ja muistan, kuinka yksi tv-asiantuntijoista sanoi:” Tuo oli Vardyn virhe, miten hän voi menettää pallon tuossa?” Mutta en kuullut yhdenkään Leicesterin kannattajan sanovan pelin jälkeen, että hän ei ole tarpeeksi hyvä tai että hänet pitäisi pudottaa avauksesta. Sellainen ei tullut kenellekään mieleenkään. He tukevat häntä, ja sitten hän teki muutamassa minuutissa maalin Carrow Roadilla.