Näin Teemu Pukki kommentoi Norwichin vaikeaa alkukautta – ikävöi ex-tutkaparinsa perään: ”Tuon tasoisia pelaajia on harvassa”

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukin ja Norwichin paluu Valioliigaan ei ole ollut ruusuilla tanssimista, kuten moni osasi jo kauden alla ennakoida.

Viime kaudella näytöstyyliin Mestaruussarjan voittanut Norwich on pelannut voitoitta kaikki kauden seitsemän valioliigaottelua. Pistetilikin aukesi vasta viime viikonloppuna, kun joukkue nyhjäsi Burnleyn kanssa maalittoman tasapelin Turf Moorilla.

Laihan pistesaldon lisäksi Norwichin maaliero on karmeaa katseltavaa. 2-16 (-14) kertoo paljon alkukauden vaikeuksista. Ongelmia on ollut sekä hyökkäys- että puolustuspelaamisessa. Siitä huolimatta Norwichin molemmista valioliigamaaleista vastannut Pukki näkee valoa tunnelin päässä.

– Ei ole ollut helppo alkukausi. Varsinkin tuloksellisesti ollut todella vaikeaa. Saatiin onneksi viimeksi edes piste. Näyttää paremmalta, että siellä sarjataulukossa näkyy edes se yksi piste, Pukki kertoi maanantaina Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

– Ollaan pelien sisällä pelattu ihan ok hetkiä, mutta aina tullut joitain virheitä. Paljon parannettavaa, mutta meillä on paljon taitoa ja potentiaalia. Jokaisen pitää vain parantaa ja toivottavasti tuo yksi piste antaa pienen positiivisen kierteen tulevaan.

Toisen nousijajoukkueen, Brentfordin, alkukausi on ollut täysin päinvastainen. Marcus Forssin edustama piskuinen lontoolaisseura on hävinnyt vain yhden ottelun ja keikkuu sarjataulukossa komeasti seitsemännellä sijalla. Kolmas nousija, Watford, on kerännyt seitsemän pistettä ja on 15. sijalla.

Mutta miksi Norwichilla on jälleen vaikeampaa kuin muilla nousijoilla?

– Vaikea sanoa. Kausihan on toki vasta alussa. Pitkä matka vielä ja luotan, että homma kääntyy. Olemmehan me myös pelanneet todella hurjia porukoita vastaan tässä alkukaudesta. Omat suurimmat pelimme ovat vasta tuloillaan. Kyllä meillä aseet on siihen [sarjapaikan säilyttämiseen] omasta mielestäni, Pukki selittää.

Pukin monivuotinen tutkapari Emi Buendía siirtyi kesällä Aston Villaan. Huuhkajat-kärjellä on ikävä argentiinalaistaituria.

– Varmasti yksi parhaimmista pelaajista, kenen kanssa olen ikinä pelannut. Kemiat kohtasivat aivan yksi yhteen. Tuon tasoisia pelaajia on harvassa ja totta kai on ikävä, Pukki paljastaa.

Viime kaudella Pukki ja Buendía olivat mukana peräti 82 prosentissa Norwichin maaleista. Ei siis ihme, että joukkueen toisen ison palasen lähtö on näkynyt radikaalisti alkukaudella.