Valioliigan suurlegenda hehkutti Teemu Pukkia: ”Mikä kosketus”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä Alan Shearer ei säästellyt ylisanoja, kun hän analysoi Norwichin suomalaiskärjen Teemu Pukin huippuesitystä viikonlopun Burnley-ottelussa.

Pukki, 32, kruunasi loistavan päivänsä viimeistelemällä kotijoukkueen toisen osuman 2–0-voitossa.

– Säästi parhaan viimeiseksi. Mikä kosketus. Pallo juoksulinjalle, ottaa toisen kosketuksen ja viimeistelee. Hän katsoo, missä (maalivahti Nick) Pope on ja siirtää pallon sisään vaivattomasti. Hän oli mielestäni kentän paras. Hän oli erittäin hyvä, Shearer suitsutti BBC:n Match of the Day -ohjelmassa.

Shearerin mukaan Pukki aiheutti Burnleyn alakerralle ongelmia juoksuillaan puolustuslinjan taakse ja juoksuillaan pallon kanssa.

– He eivät selvinneet siitä. Se oli jatkuvaa, noihin tilanteisiin hakeutuminen, eivätkä topparit pystyneet vastaamaan siihen. He eivät olleet tarpeeksi nopeita selviytyäkseen hänestä.

Shearerin mukaan Pukki oli pelaaja Norwichin hyökkäyspelaamisen keskiössä. Hän järjesti esimerkiksi huippupaikan Dimitris Giannoulisille, joka ei kuitenkaan onnistunut tekemään maalia.

– Hän (Pukki) pamautti laukauksia maalia kohti vasemmalla jalalla, oikealla jalalla ja näytti siltä, että hän todella nautti pelaamisesta.

Shearer, 51, iski Valioliigassa aikoinaan 260 maalia. Hän on kaikkien aikojen maalipörssissä aivan ylivoimainen ykkönen, sillä kakkosena komeilevan Wayne Rooneyn saldo on 208 osumaa.

Voit katsoa Teemu Pukin osuman viime viikonlopun Burnley-ottelussa alla olevasta Viaplayn videosta!

 

Lähde: Norfolk Live


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.