Valioliigakausi 2018-2019 käynnistyy perjantaina. Teemu Tainio odottaa isojen hallitsevan liigaa ja toivoo vanhan seuransa Tottenhamin taistelevan mestaruudesta.

Pelasit itse Englannissa vuosien 2005-2010 välillä Tottenhamissa, Sunderlandissa ja Birminghamissa. Millaisia muistoja Valioliigasta tulee ensimmäisenä mieleen?

– Ensimmäinen maali. Sen tein Newcastlea vastaan ja voitettiin se peli. Ensimmäinen peli myös. Se oli vieraissa Portsmouthia vastaan. Ei ollut kauhean kummoinen kokemus, vettä tuli niin perkeleesti. Siinä tuli mieleen, että eihän tämä Valioliiga olekaan niin luksusta, Tainio naurahtaa Valioliiga.comille.

Valioliigakausi 2018-2019 starttaa tulevana perjantaina. Millaiset odotukset sinulla on sen suhteen?

– Voisi kuvitella, että Manchester City on saletisti kärkitaistossa. Liverpool on myös tehnyt hyviä hankintoja. Vähän olen huolissani omasta joukkueesta Tottenhamista, sillä ei ole kauheasti miehiä tullut sisään. Uusi stadion on vienyt kaiketi kaiken huomion. No jotain on tullut lisää ja pientä uudistusta. Toivotaan, ettei tule tänä syksynä perinteistä paniikkihankintaa.

Tottenham on pystynyt viime kausina ajoittain pysymään kärkikahinassa ja jopa mestaruustaistossa mukana, mutta joukkueelle tuntuu tulevan joka kausi jossain välissä taantuma ja pytty karkaa käsistä jo ennen kevään ratkaisupelejä.

– Se on ollut ongelmana ja siitä taantumasta pitää päästä eroon, jotta pystyisi taistelemaan mestaruudesta tosissaan. Viime kausi oli vähän erikoinen, kun pelattiin evakossa Wembleyllä. Nyt saattaa olla jätkillä kovat piipussa, kun päästään omalle stadikalle. Fanit kovasti haluaa menestystä, sillä viimeisin pokaali on minun ajoiltani, siitä alkaa olemaan pitkä aika, Tainio naurahtaa.

Miten nykyinen Tottenham poikkeaa sinun ajoistasi?

– Nykyään on tosi paljon nuoria joukkueessa. Yritetään viedä eteenpäin omia ja hankittuja nuoria. Jatkosopimuksia on pystytty tekemään, eikä käy niin kuin joskus aikoinaan, että kun tuli vaikkapa Man Unitedilta tarjous, niin myytiin heti. Nykyään pystytään tulevat ja nykyiset tähdet pitämään, kuten viimeisimpänä esimerkkinä Harry Kane.

Tuossa jo nostelitkin Cityn ja Poolin mestarisuosikeiden joukkoon, mutta löytyisikö tällä kaudella jotain mustaa hevosta, joka pystyy haastamaan liigan isot?

– Vaikea uskoa. Fulham pelasi tosi hyvän loppukauden. Mielenkiintoista pystyykö jatkamaan samaa menoa alkavalla kaudella. He pelasivat loppukauden ajan mukavan näköistä futista. Leicesterin tapaista ihmettä en usko tällä kaudella kenenkään tekevän. Veikkaan, että tutut isot nimet ovat kärkisijoilla, Tainio päättää.

Valioliiga näkyy Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Suomeksi selostettuja otteluita kanavilla tullaan näkemään kauden aikana noin 200. Parhaat palat valioliigaotteluista nähtävissä jälkikäteen osoitteessa viafree.fi.