Frank Lampard puolustaa Chelsean tähtihankintaa: ”Se vaatii aikaa”

© Kuva: Getty Images

Chelsean päävalmentaja Frank Lampard on varma, että saksalaishyökkääjä Timo Werner osoittautuu vielä ajan kanssa huippuhankinnaksi.

Werner, 24, siirtyi Chelseaan viime kesänä RB Leipzigista 53 miljoonalla. Hän on iskenyt tällä kaudella yhdeksän osumaa, joilla hän jakaa Chelsean sisäisen maalipörssin piikkipaikan Olivier Giroud’n kanssa.

Välillä Werner on kuitenkin ollut kuin varjo entisestään tekopaikan tullessa eteen. Hän pelasi peräti 12 ottelua putkeen maaleitta, kunnes osui viime viikonloppuna Kakkosliigan Morecambea vastaan FA Cupissa.

Werneriä on käytetty tällä kaudella enimmäkseen vasemman laitahyökkääjän roolissa, vaikka hänet tunnetaan paremmin keskushyökkääjänä. Osa kannattajista on kyseenalaistanut, onko Lampard löytänyt Wernerille sopivaa roolia. Lampard vakuutti kuitenkin torstaina lehdistötilaisuudessa, että kyse on vain Wernerin monipuolisuudesta, josta hän uskoo olevan vielä suurta hyötyä lontoolaisille.

– Timo tykkää selkeästi aloittaa keskushyökkääjänä. Leipzigissa ja Saksan maajoukkueessa hän on pelannut keskellä, vasemmalla, yksinäisenä hyökkääjänä, kahden pelaajan hyökkäyskaksikossa. Joten häntä voi ehdottomasti käyttää monella eri tavalla, kommentoi Lampard Goalin mukaan.

– Me olemme pallottomana hyvä ja kovaa töitä tekevä joukkue, joka prässää paljon korkealta, ja minä olen siitä ylpeä. On täysin normaalia, että Timolla ja muilla tänne tulevilla hyökkäyspään pelaajilla menee aikaa ennen kuin he tottuvat minun ja joukkuekavereidensa ideoihin.

– Minusta hänen esityksensä ovat olleet varsin hyviä ja uskon niiden vain paranevan, kunhan hän työskentelee enemmän joukkuekavereidensa kanssa. Minusta siitä ei oikein puhuta tarpeeksi, että pelaajille annetaan aikaa nousta ja totutella joukkueeseen, elleivät he pelaa Chelsean kaltaisessa seurassa.

– Kaikkien on oltava kärsivällisiä. Me otamme tässä joukkueessa kaikien irti Timon lahjoista. Se vaatii aikaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.