West Ham, Everton, Aston Villa… Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy tuskin ajatteli, että hänen seuransa olisi José Mourinhon valmennuksessa muun muassa näiden joukkueiden takana Valioliigan sarjataulukossa, kun takana on 23 ottelua.

Näin kuitenkin on. Tottenham on Englannin pääsarjassa yhdeksännellä sijalla, ja tuloskuntokin osoittaa väärään suuntaan. Spurs on hävinnyt Valioliigassa vastikään Chelsealle ja Manchester Citylle ja pudonnut FA Cupissa Evertonille.

Eurosport kirjoittaa nyt, että Mourinhon työpaikka ei ole välittömässä vaarassa, vaan Levy suhtautuu tilanteeseen kärsivällisesti. Eurosportin lähteet paljastavat kuitenkin, että asiaa tarkastellaan siitä huolimatta. Mourinhon tilalle on hahmoteltu paria vaihtoehtoa kaiken varalle.

Portugalilaisluotsin täytyy onnistua parantamaan Tottenhamin esityksiä kevätkaudella. Paljon riippuu siitä, uusiiko lontoolaisseura paikkansa eurokentille ensi kaudeksi. Tottenhamin seurajohto monitoroi joukkuetta tarkkaan ja päättää jatkosta kesällä kauden päätyttyä.

Eurosportin mukaan Mourinhon seuraajaksi on pohdittu RB Leipzigin Julian Nagelsmannia ja Leicesterin Brendan Rodgersia. Vaikka Mourinhon potkut ja seuraajan valinta eivät olisikaan ajankohtaisia nyt, kaikki saattaa olla toisin kesällä.

Tottenhamissa riittää Levylla muitakin haasteita. Prioriteeteissa korkealla ovat uudet sopimukset tähtipelaajille eli Heung-min Sonille ja Harry Kanelle.

Oma pulmansa on Real Madridista tämän kauden mittaisella lainalla oleva Gareth Bale. Levy oli innoissaan Balen palatessa seuraan, mutta walesilaisen uusi stintti Lontoossa ei ole ollut varsinainen jättimenestys. Bale ei välttämättä pelaa ensi kautta lainalla Tottenhamissa.

Tottenham yrittää pelastaa kautensa Eurooppa-liigassa, jossa seura aloittaa pudotuspelinsä itävaltalaista Wolfsberger AC:ta vastaan torstai-iltana. Valioliigassa Tottenham kohtaa sunnuntaina vahvavireisen West Hamin.