Ällistyttävässä vireessä olleet Heung-min Son ja Harry Kane tuhosivat Southamptonin – kaksikko tehtaili maaleja hirvittävällä tahdilla

© Kuva: Getty Images

Heung-min Son oli ilmiliekeissä, kun Tottenham murskasi Southamptonin maalein 5−2 sunnuntain ensimmäisessä pelissä Valioliigassa.

Eteläkorealainen iski Spursille peräti neljä maalia. Myös Harry Kane osui maaliin kolmesti, mutta Kanen osumista kaksi hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Lopulta myös Kane onnistui hyväksytysti maalinteossa. Kane oli Sonin tavoin pysäyttämätön, sillä hän syötti kaikki Sonin neljä maalia.

Tottenham sai otteluun vauhdikkaan alun, kun Kane iski pallon maaliin jo kolmannella minuutilla. Sonin todettiin kuitenkin olleen paitsiossa tilanteen aloittaneessa keskityksessä.

Southampton pääsi pelottelemaan Tottenhamia avausjaksolla pariin otteeseen. Che Adams oli kahdesti hyvässä maalintekopaikassa, mutta Hugo Lloris ja Tottenhamin puolustus onnistuivat nollaamaan Adamsin yritykset.

Kane pääsi maalintekoon 27. minuutilla, mutta VAR hylkäsi toistamiseen hyökkääjän osuman paitsion takia.

Vauhdikkaalla avausjaksolla ensimmäisen maalin teki Southamptonin Danny Ings. Ings sai pallon maaliin jo vartin kohdalla, mutta tuo osuma hylättiin käsivirheen vuoksi. Puolen tunnin kohdalla tullut maali syntyi laillisin keinoin taidokkaalla viimeistelyllä.

Son aloitti ilotulituksensa avausjakson lopussa. Hän tälläsi laukauksen voimalla takanurkkaan ja vei pelin tasatilanteessa tauolle.

Toinen puoliaika oli eteläkorealaispelaajan huimaa näytöstä. Son aloitti siitä, mihin ensimmäisellä puoliskolla jäi, ja karkasi maalintekoon jo toisella minuutilla.

Sonin 64. minuutilla ja 73. minuutilla syntyneet maalit syötti aiempien osumien tavoin hyvässä vireessä ollut Kane. Sonin maalit muistuttivat toisiaan, sillä hän iski laukauksensa lujaa takanurkkaan.

Kane ansaitsi hienosta esityksestään palkinnon 83. minuutilla, kun hän iski pallon Southamptonin verkkoon sen jälkeen, kun Erik Lamela oli saanut pallon kotijoukkueen tolppaan.

Southamptonin ykköstähti Ings kaunisteli lukemia hieman Southamptonin kannalta päivän toisella maalillaan aivan ottelun loppuhetkillä rangaistuspotkusta.