Jamie Vardy pilasi Arsenalin illan – Leicester haki pisteet Lontoosta

© Kuva: Getty Images

Leicester voitti Arsenalin sunnuntaina vieraskentällä 1-0 Valioliigan kuudennella kierroksella.

Leicesterillä oli sauma siirtyi johtoon jo reilun minuutin jälkeen, kun Arsenalin maalivahti Bernd Leno tuli pitkälle maaliltaan vastaan purkamaan palloa. Saksalaistorjujan purku jäi kuitenkin vajaaksi ja tuli noin 40 metriin James Maddisonille. Leicesterin kymppipaita haki nopeaa ratkaisua tyhjään verkkoon, mutta hänen kaukaa lähtenyt laukauksensa meni niukasti yli ja ohi.

Hetkeä myöhemmin Arsenal heilutti verkkoa toisessa päädyssä. Alexandre Lacazette puski Dani Ceballosin antaman kulmapotkun sisään, mutta tuomaristo katsoi, että maalivahdin edessä paitsiossa seisonut Granit Xhaka vaikutti peliin, joten osuma hylättiin.

Avausjakso oli ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen lähes täydellistä Arsenalin hallintaa. Tykkimiehet vyörytti hyökkäyksiä tiuhaan tahtiin vieraiden päätyyn, mutta Leicesterin puolustus ja maalivahti Kasper Schmeichel pitivät pintansa.

Ensimmäisen puoliskon jälkeen Arsenalilla oli yksitoista maalintekoyritystä ja Leicesterillä vain yksi, Maddisonin kaukolaukaus.

Arsenal joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa heti toisen jakson alussa, kun toppari David Luiz rupesi ontumaan kesken juoksun.

Leicester oli toisella puolikkaalla aktiivisempi joukkue, mutta Leno sai olla Arsenalin tolppien välissä suhteellisen rauhassa – kunnes koitti 80. peliminuutti.

Youri Tielemans vapautti loisteliaalla syötöllä Arsenalin linjan taakse Cengiz Ünderin, joka tarjoili pallon vierelleen Jamie Vardylle. Tuulennopea Kettu-kärki hoiti homman loppuun puskemalla pallon ohi Lenon, joka teki tuloksetta kaikkensa pelastaakseen Tykkimiehet takaiskulta. 0-1.

Leicester nousi tuloksen myötä neljänneksi, Arsenal jatkaa taulukossa kymmenentenä.