Usean avainpelaajan poissaoloista kärsinyt Liverpool voitti Leicesterin sunnuntaina Valioliigassa 3-0.

Liverpool FC

@LFC
Here’s the Reds to take on @LCFC tonight 👊🔴

Leicester City

@LCFC
City's #LivLei XI, brought to you by @eToro 🦊

Ensimmäinen vartti oli Leicesterin osalta pelkkää sinnittelyä. Liverpool painoi päälle ja vieraiden maalivahti Kasper Schmeichel sai olla alusta asti valppaana hereillä.

Liverpool siirtyi lopulta ansaittuun johtoon 21. minuutilla pienen tuurin avittamana. Leicesterin toppari Jonny Evans nukahti kulmapotkutilanteessa hetkellisesti, ja pallo osui hänen takaraivoonsa, josta se kimposi maaliin. 1-0.

B/R Football

@brfootball
Good finish: ✅
Right goal: ⛔️

🥴

Leicester oli tulla tasoihin heti ensimmäisestä maalintekoyrityksestään. Jamie Vardyn keskitys tavoitti rangaistusalueelta Harvey Barnesin, joka haki viimeistelyä suoraan soitosta, mutta pallo kiersi tolpan väärälle puolelle.

Leicester sai rakenneltua pari potentiaalista paikkaa, mutta kun se ei osunut, niin Liverpool rokotti armottomasti. Andrew Robertson haki vasemmalla laidalla jalkansa vapaaksi ja lähetti millitarkan keskityksen Diogo Jotalle, joka puski pallon 41. minuutilla verkkoon. 2-0.

4 - Diogo Jota is the first player in Liverpool's history to score in each of his first four home top-flight league appearances for the club. Fantastic.

Tauolle mentäessä Liverpoolilla oli kymmenen maalintekoyritystä ja Leicesterillä kolme.

Liverpool jatkoi vahvaa menoaan myös toisella puolikkaalla, mutta sen ottelu sai ikävän käänteen 54. minuutilla, kun Naby Keïta käveli takareittään pidelleen vaihtoon. Hänen paikkansa otti Neco Williams.

Varsinaista peliaikaa oli noin vartti jäljellä, kun Leicester säästyi kuin ihmeen kaupalla kolmannelta takaiskulta. Roberto Firmino käännähti taidokkaasti Wesley Fofanasta irti ja haki sijoituksella ottelun tappavaa osumaa, mutta hänen kutinsa kilahti tolppaan. Firmino sai osittaisen osuman paluupalloon, mutta Leicesterin puolustus siivosi kuulan maaliviivalta pois. Sadio Mané pääsi vielä yrittämään onneaan, mutta tällä kertaa Schmeichel torjui pallon tolppaan ja siitä syliinsä.

Firmino sai lopulta maalinsa 86. minuutilla, kun hän puski James Milnerin antaman kulmapotkun tarkasti alakulmaan. 3-0.

Liverpool nousi voiton myötä 20 pisteeseen ja sarjataulukossa toiseksi. Se on Tottenhamin takana vain heikomman maalieronsa takia. 18 pistettä kerännyt Leicester taas putosi neljänneksi.