Fulham venyi sunnuntain valioliigakierroksen päätösottelussa yllätykseen kaatamalla Evertonin Goodison Parkilla lukemin 0-2.

Fulham Football Club

@FulhamFC
That’ll do nicely. 🥰

Ending your weekend right! X

#EVEFUL

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ottelun avausjaksolla ei maaleja nähty, eikä edes laukauksia maalia kohti, mutta lähellä maalintekoa käytiin kummassakin päässä.

Kymmenen minuutin kohdalla Fulhamin Bobby Reid oli viedä vieraat yllätysjohtoon, mutta viimeistely-yritys pysähtyi tolppaan.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Evertonille siunaantui avausjakson paras paikka maalintekoon. Seamus Coleman kuljetti pallon keskialueelta aina rangaistusalueen rajalle asti ja laukoi, mutta huikean yksilösuorituksen kruunu jäi saamatta pallon osuessa tolppaan.

Fulham sai räjähtävän lähdön toiselle puoliajalle. Jälkimmäistä nelivitosta oli takana vasta kaksi minuuttia, kun Fulham rakensi hyökkäyksen vasemmalta laidalta. Upean sommitelman päätteeksi Ola Aina löysi maalinedestä Josh Majan, joka viimeisteli Fulham-uransa avausmaalin. 0-1.

22-vuotias Maja tuplasi Fulhamin johdon 65. peliminuutin kohdalla. Harrison Reedin kaukolaukaus pysähtyi Everton-maalin tolppaan, mutta nigerialaishyökkääjä oli ensimmäisenä paluupallossa ja puttasi pallon toistamiseen ohi Robin Olsenin. 0-2.

Only three Fulham players have scored more Premier League goals than Josh Maja this season (2). 😅

Exactly what Scott Parker needed.

Mikäli yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Everton sai pallon ensimmäistä kertaa ohi Fulham-vahti Alphonse Areolan. Riemu loppui kuitenkin lyhyeen, sillä Joshua Kingin tekemä maali hylättiin paitsiona.

Viimeisellä kymmenminuuttisella ei enää maaleja nähty, joten Fulham nappasi sarjapaikkansa kannalta elintärkeät kolme pistettä 0-2 -vierasvoitollaan.

Fulhamille vierasvoitto Goodison Parkilta oli harvinaista herkkua, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1961, kun joukkue onnistui voittamaan pääsarjatasolla Evertonin vieraissa.

22 - Since March 1961, Everton have won 22 consecutive home top-flight matches against Fulham, the longest ever home winning run for a team against an opponent in top-flight history, six longer than any other (Aston Villa v Sheffield United, 16 between 1903-1921). Easy?

Uutista muokattu 15.2. klo 12.15 – korjattu Evertonin maalivahdin nimi.