Emiratesilla nähtiin sunnuntai-iltana maalikarkelot, kun Arsenal kaatoi Leedsin maalein 4-2. Ottelun sankariksi nousi Pierre-Emerick Aubameyang, joka osui maalipuiden väliin peräti kolmesti.

Arsenal

@Arsenal
What a 𝗹𝗼𝘃𝗲𝗹𝘆 Valentine's Day! 🥰

#ARSLEE

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisen nelivitosen aikana, kun Arsenal osui kolmesti.

Avausmaali näki päivänvalonsa reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Aubameyang sai pallon vasemmalle laidalle, leikkasi kohti keskustaa ja vapautti millintarkan laukauksen etukulmasta sisään. 1-0.

Avausjakson lopussa nähtiin draamaa. Ottelun erotuomari Stuart Attwell tuomitsi Arsenalille rangaistuspotkun, kun peliä oli takana 34 minuuttia. Attwell sai kuitenkin VAR-kopista korvanappiinsa tiedon, että hänen tulisi tarkistaa tuomio. Attwell teki työtä käskettyä ja kumosi tarkistuksen jälkeen päätöksensä 11-metrisestä.

Hetkeä myöhemmin Attwellin käsi osoitti jo toistamiseen kohti rangaistuspotkupistettä. Tällä kertaa tuomio jäi voimaan ja Aubameyang laukoi pallon vuorenvarmasti maaliin. 2-0. Maali oli gabonilaishyökkääjälle 200:s Euroopan suursarjoissa.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
🔴 Pierre-Emerick Aubameyang has scored 200 goals in 369 appearances in Europe’s top 5 leagues. Scored his first goal for Lille v Monaco in December 2009

Aubameyang’s 200 goals by club:
2️⃣ Lille
2️⃣ Monaco
3️⃣7️⃣ St. Etienne
9️⃣8️⃣ Borussia Dortmund
6️⃣1️⃣ @Arsenal

Arsenalin huikean avausjakson kruunasi Hector Bellerin. Dani Ceballos antoi näppärän syötön rangaistusalueella espanjalaispuolustajalle, joka yllätti Leeds-vahti Illan Meslierin pienestä kulmasta. 3-0.

Eight of Arsenal’s ten outfield players either created a chance or had a shot in the first half against Leeds.

Gabriel and Bukayo Saka the only players to miss out.

Heti toisen puoliajan alkuun Arsenal löi viimeisen naulan Leedsin arkkuun. Emile Smith Rowe irtaantui vasemmalla laidalla Leeds-puolustajista ja pääsi maalipaikkaan. Laukaus kuitenkin epäonnistui, mutta Aubameyang oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja puski pallon maaliin. Aubameyangille hattutemppu täyteen ja peli 4-0:aan!

Pierre-Emerick Aubameyang is the first Arsenal player to score a Premier League hat-trick since Aaron Ramsey in February 2018 against Everton.

He’s back. 🎩

Leeds sai pientä lohtua tunnin kohdalla. Raphinhan antama kulmapotku tavoitti Pascal Struijkin, joka puski pallon voimalla ohi Bernd Lenon. 4-1.

Vieraiden pieni toivonkipinä heräsi eloon 70 minuutin kohdalla. Tyler Roberts karkasi merkkaajaltaan vasemmalla laidalla, tarjoili namupassin Helder Costalle, joka tuikkasi maalin edestä kavennusosuman. 4-2.

Helder Costa has scored his first Premier League goal since he scored twice against Fulham in September.

Leeds looking to comeback from 4-0 down. 😬

Aubameyangin illan neljäs osuma oli erittäin lähellä vartti ennen loppua. Granit Xhaka tarjoili tulikuumalle hyökkääjälle maalintekopaikan, mutta laukaus pysähtyi Leeds-maalin yläputkeen.

Arsenal osui vielä ottelun loppuhetkillä kertaalleen tolppaan, mutta enempää maaleja ei Emiratesilla nähty.

4-2 -kotivoittonsa myötä Arsenal kohensi asemiaan Valioliigan sarjataulukossa nousemalla sijalle kymmenen. Tappio pudotti Leedsin Arsenalin taakse, sijalle 11.