Valioliigakauden paras vierasjoukkue Manchester United kohtasi kauden huonoimman kotijoukkueen, West Bromin Hawthornsilla sunnuntai-iltapäivän ratoksi. Tilastot eivät paljoa painaneet, vaan sateessa päädyttiin pistejakoon.

Ottelua ei oltu pelattu vielä kahta minuuttiakaan, kun Unitedin ruotsalaistoppari Victor Lindelöf hävisi kaksinkamppailun omalla maalillaan pahemman kerran, ja Mbaye Diagne puski isännät johtoon. Kyseessä paljon nähneen senegalilaisen ensimmäinen osuma Valioliigassa.

83 - After just 83 seconds, Mbaye Diagne has scored the earliest Premier League goal conceded by Manchester United since Christian Eriksen's 11 second strike in January 2018. Shocked.

B/R Football

@brfootball
90 seconds into the game:

West Brom 1-0 Manchester Utd

😳

United pääsi ensimmäisen vartin aikana pelin päälle, mutta kumpikaan joukkue ei maalin jälkeen varsinaisesti painostanut.

Painopiste oli toki Baggies-päädyssä, mutta pitkään näyttävin esitys oli Bruno Fernandesin kauan jatkunut makoilu boksissa. Tämä on jo niin tuttua tavaraa portugalilaiselta, ettei edes oma joukkue noteerannut esitystä. 45. minuutilla sama pelaaja turhautui huomiotta jäämisestään siinä määrin, että iski Luke Shawn keskityksestä pelin tasoihin.

Retro United

@Retro_Utd
Bruno Fernandes has been dreadful today, but things like that out of nowhere is what makes him a top class player.

Fernandes valittaa äänekkäästi ja ilmeikkäästi lähes jokaisesta tuomariratkaisusta, niin myös Craig Pawsonin taukovihellyksestä, pian oman osumansa jälkeen.

Manchester United

@ManUtd
You just can't keep him quiet 🤯

#MUFC @B_Fernandes8

Reilun tunnin pelin jälkeen Harry Maguire kaatui isäntien boksissa vapaapotkutilanteessa. Pysäytyskuva näytti topparin olleen ensinnäkin selkeästi paitsiossa, ja kaatumisen aiheuttaneen kontaktin olleen huomattavan kevyt. Pawson kävi itse katsomassa tilannetta monitorilta, ja vaikutti senkin jälkeen osoittaneen rangaistuspilkkua. Taulu kertoi ratkaisun rankkasateen keskellä kuitenkin selvästi: ”no penalty”.

Jonkinlaista historian havinaa oli havaittavissa, kun Sam Allardyce vaihtoi 67. minuutilla kentälle Jake Livermoren, vastikään seuraan saapuneen Okay Yokuslun tilalle. Pian vaihdon jälkeen pallo kävi kulman jälkitilanteesta kahteenkin otteeseen WBA:n maaliviivalla. Ensimmäisen kerran selvitti Sam Johnstone hyvällä jalkatorjunnalla, toisen kenttäpelaaja puskemalla.

Vieraitten painettua päälle lähes koko toisen jakson, tarjottiin West Bromille johtomaalia kahteenkin otteeseen. Ensimmäinen tilanteista kariutui Ainsley Maitland-Nilesin huonoon syöttöön, toisella kertaa Diagne ei kahdellakaan yrittämällä saanut palloa ohi David de Gean. Jälkimmäisessä tilanteessa hyökkääjä vaikutti rikkoneen Maguirea, joten vaikka pallo verkkoon olisi painunut, oltaisiin osuma luultavasti mitätöity.

Diagne oli jälleen lähellä osumaa 88. minuutilla, saatuaan todella hyvän pallon maalille – suora jatko nousi yli riman.

Viiden minuutin lisäajalla isäntien peli meni hätäiseksi purkamiseksi roiskimalla, ja näytti jo 91. minuutista alkaen siltä, että punaisten voittomaali nähdään vielä. Maguiren viime hetken pusku oli kuitenkin lähinnä sellaista, pisteet jaettiin lukemin 1-1.