Southamptonilta ei löydy iskua – Evertonille pitkästä aikaa kotivoitto Valioliigassa

© Kuva: Getty Images

Everton ja Southampton kohtasivat maanantai-illan ainoassa valioliigaottelussa.

Kumpikin joukkue haki ikävän putken päätöstä: Southampton oli voittanut viimeksi 4. tammikuuta, Everton taas napannut täydet valioliigapisteet kotonaan 19. joulukuuta.

Goodison Parkilla nähtiin pitkään tasaistakin vääntöä, jossa vain isänniltä löytyi se tarvittava viimeinen kosketus. Yksi maali riitti kotivoittoon.

Isäntien manageri Carlo Ancelotti oli jättänyt kokoonpanosta tukun tuttuja nimiä, sanojensa mukaan varotoimenpiteenä ja kierrätyksen vuoksi.

Richarlison vei Evertonin johtoon, ja ottelun ainoa maali nähtiin jo yhdeksännellä minuutilla. Jordan Pickford avasi pitkällä, Dominic Calvert-Lewin rymisteli pallon Gylfi Sigurdssonille, joka syötti brasilialaisen läpi.

Hyökkääjän onnistuminen ajoittui kuin kunnianosoituksena ottelun 11. minuutilla muistellulle, viime viikolla menehtyneelle Everton-kannattaja Alfie Humphreysille.

André Gomes mestaroi omalla tontillaan avausjaksolla, ja antoi useita lupaavia syöttöjä hyökkäykseen.

26. minuutilla Michael Keane iski pallon ohi Frasier Forsterin toistamiseen, vaparin seurauksena. Tilanne kuitenkin lopulta selkeä paitsio.

Seuraavat minuutit olivat täysin Southamptonin. Ensin James Ward-Prowse pääsi sekä vaparista että kulmapotkusta esittelemään erikoisosaamistaan, ja heti perään Che Adams taituroi pallon lähelle maalia, ei kuitenkaan puiden väliin.

Kymmentä minuuttia ennen taukovihellystä Richarlison oli lähellä lisätä Toffees-johtoa, mutta jäi senttien päähän ylettymisestä Sigurdssonin huippuluokan vapariin.

Kun ei niin ei

Toisen jakson alku ei suurta kulttuurielämystä tarjonnut. Oltiin pelattu jo lähes tunti, kun jonkinlainen pulssi pelissä alkoi nousta. Moussa Djenepon rikkeestä vihelletty vapari käynnisti muutaman minuutin kestäneen ryminän Southamptonin päädyssä, ei kuitenkaan lisämaaleja.

Pian haettiin osumaa toisessa päässä, kun Ward-Prowsen kulmapotku löysi Mohamed Salisun pään boksissa. Ghanalaisen pusku ohi ja yli maalin oli hänen viimeinen kosketuksensa ottelussa – edessä marssi vaihtopenkille. Ralp Hasenhüttl lähetti peliin muun muassa Leedsiä vastaan pirteästi esiintyneen Nathan Tellan. Djenepo putosi vaihdon myötä puolustukseen.

69. minuutilla nähtiin, miksi Southamptonin kurssi on niin huono kuin se on. Syksyllä maaleja armotta iskenyt Danny Ings sai pallon vetopaikkaan parin metrin päässä Pickfordista, ja kaatui käytännössä vain selälleen. Tilanteessa luultavasti oli myös paitsio, mutta symbolinen esitys oli. Illan vierasjoukkue ei tänäänkään ollut mitenkään valtavasti isäntiään huonompi kokonaisuudessa, mutta maalinteko-uhkaa siitä ei tuntunut löytyvän. Ward-Prowse jatkoi hyviä vapareitaan läpi ottelun, mutta niille ei yksinkertaisesti löytynyt päättäjiä.

85. minuutilla Stuart Armstrong rakensi hyvän paikan vieraille, aggressiivisella nousullaan. Syöttö oikealle boksiin juosselle Djenepolle, jonka suora veto vain hyvin vähän takatolpan ohi.

Jannik Vestergaardillekin tarjottiin maalia, tämän päästessä jatkamaan hyvin läheltä varsinaisen peliajan viime hetkillä – pieni liukastuminen ja Pickford ehti eteen. Lisäajalla vierasjoukkuetta löytiin vielä lisää – Djenepo loukkasi mitä ilmeisimmin nilkkansa melko pahasti. Etelärannikon ryhmän taival on edelleen hyvin synkkä, ja se saa kiittää hyvää alkukauttaan siitä, että sijoitus sarjassa ei ole 14. sijaa heikompi.

Everton nousi voitolla tasapisteisiin Liverpoolin kanssa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.