Paris Saint-Germain ja Manchester City aloittivat taistelunsa Mestarien liigan finaalipaikasta Pariisin Parc des Princesillä keskiviikkona. Todella vaihtelevien tilanteiden jälkeen Pep Guardiolan ryhmä pääsi kotimatkalle varsin vahvoin tuomisin; lopputulos ensimmäisestä pelistä 1-2.

Guardiola oli viilannut kokoonpanoaan sunnuntain Liigacup-finaalista; avaukseen nousivat (osin takaisin) Ederson, John Stones, Rodrigo ja Bernardo Silva.

Man Cityn kova vierasrekordi oli avausjaksolla kuin kaukainen muisto vain.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
🔵 Manchester City away from home:

🤯 17 successive wins in all competitions
🚫 12 clean sheets in their last 17 games
💪 Unbeaten in their last 20 away games (W18 D2)

#UCL

Alusta saakka oli selvää, että se loputon pallonhallinta ja hieronta, jota City on viime ajat esittänyt Valioliigassa, olisi tänään äärimmäisen riskialtista. Jo toisella minuutilla isännät nappasivat katkon keskialueella, ja Neymar pääsi ensimmäistä kertaa lähentelemään Edersonin maalia.

Kymmenisen minuuttia eteenpäin, ja brasilialainen kokeili taas maanmiehensä kestäyyttä maalilla, tällä kertaa vetoa edelsi oivallinen yhteispeli Marco Verrattin kanssa kulmapotkun jälkeen.

15. peliminuutti ehti vasta käynnistyä, kun isännät menivät johtoon. Tällä kertaa kyse oli erikoistilanteesta, ja maali syntyi varsin perinteisellä kulmapotkukuviolla. Ángel Di Marían puhdas kulma nousi keskelle, josta puolustusta reippaasti korkemmalle nousi Marquinhos, joka puski tilanteeksi 1-0.

28. minuutilla City oli jäädä jo kahden maalin takamatkalle, jälleen kulmapotkusta. Neymar lähetti pallon vasemmalta lipulta etutolpalle, josta Leandro Paredes puski vain hieman ohi yläkulman.

Puolen tunnin jälkeen Joao Cancelo nappasi illan ensimmäisen varoituksen, jouduttuaan rikkomaan karkuun pinkonutta Kylian Mbappéa laidalla.

Jakson viimeisellä viitosella rytisi vielä molemmissa päädyissä. Ensin Neymar kaatui lähellä City-maalia, rankkariin ei aihetta. Sitten vieraat pääsivät lähes ensimmäistä kertaa irti köysistä, kun Bernardo Silva onnistui nappaamaan pallon isäntien boksin rajalla. Portugalilainen syötti vapaaseen paikkaan syöksyneelle Phil Fodenille, tämän veto liian keskelle ja Keylor Navasin torjuntaan.

Tauolle mentiin Cityn helpotukseksi kotijoukkueen johtaessa vain 1-0.

Kopista tuli keskittynyt City – osat kääntyivät täysin

Toisen jakson alussa nähtiin tutumman oloinen City. Peli pysyi kontrollissa, ja pallon siirtelyssä oli hyvän liikkeen ja sijoittumisen myötä ajan suomaa järkeä.

Manchester City

@ManCity
54. City have stepped it up in terms of tempo this half - the passing is far crisper and more direct, our wide players are also getting far more involved in play!

🔴 1-0 🔵 #ManCity | mancity.com

Ottelun avausmaalin syöttäjä Di María teki nyt töitä omassa päädyssa; argentiinalainen oli toistuvasti se pelaaja, joka katkaisi Cityn ruletin. Tunti oli jo täyttymässä, kun 33-vuotias oli hyvin lähellä kesken vaaleansinisten painostuksen lähettää Mbappén yksin karkuun – alin City-pelaaja ehti viime hetkellä hätiin.

Varoituksen rasittama Cancelo vaihtui kentällä tunnin kohdalla Oleksandr Zinchenkoon.

64. minuutilla Kevin De Bruyne lähetti kulmapotkun jälkimainingeissa vasemmalta keskityksen boksiin. Keskitys oli lopulta niin laadukas, että se painui suoraan maaliin. Toisen jakson alkua ajatellen varsin oikeutettu tasoitus – City yhtäkkiä vierasmaalin turvin varsin vahvassa tilanteessa.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL!

Kevin de Bruyne's cross beats everyone and nestles into the corner.

A massive goal!

PSG 1-1 Man City

#bbcfootball #ucl #PSGMCI

Viitisen minuuttia myöhemmin City teki jo toisen maalin. Idrissa Gueye rikkoi Fodenia keskellä boksin ulkopuolella, ja Paredes otti jälkitilanteen kiukuttelusta varoituksen. Riyad Mahrez antoi vapaapotkun – suoraan muurin läpi ja ohi Navasin.

Gary Lineker

@GaryLineker
How did that get through the wall, but @Mahrez22 won’t care. Sensational performance this from @ManCity.

Muutamaa minuuttia Mahrezin osuman jälkeen oli Neymarin vuoro napata varoitus turhautuneesta tempusta. Supetähti napautti hyökkäyspään boksissa aivan turhaan Ruben Diazia nilkkaan, ja katseli keltaista.

Jälleen vain hetki, ja Gueye teki törkeän syöksyn Ilkay Gündoganin jaloille – suora punainen kortti. Mauricio Pochettinon ryhmä oli romahtanut vartin sisään totaalisesti, ja kenties menettänyt jo koko välierän.