Manchester City ja RB Leipzig järjestivät keskiviikkona Etihadilla mielettömän näytöksen, joka tarjosi aivan kaikkea, mitä jalkapallo-ottelulta voi vaatia.

Avausjakson aikana tapahtui jo paljon. Kumpikin onnistui maalinteossa kahdesti, RB Leipzigin harmiksi toinen heidän tekemistä maaleista syntyi omaan päätyyn.

City aloitti maalinteon 16. peliminuutilla. Jack Grealishin kulmapotku tavoitti Nathan Akén, joka puski läheltä isännät johtoon.

Taivaansinisten johto tuplaantui vajaan puolen tunnin kohdalla. Cityn avauskokoonpanoon palannut Kevin De Bruyne lähetti oikealta laidalta keskityksen Leipzigin rangaistusalueelle, jonka Nordi Mukiele puski koomisella tavalla omaan maaliin.

Ennen taukovihellystä nähtiin vielä kaksi osumaa. Ensin Christopher Nkunku kavensi pelin 2-1:een, mutta vain hetkeä myöhemmin Riyad Mahrez onnistui rangaistuspotkusta ja siirsi Cityn 3-1-taukojohtoon.

Toisella puoliajalla maali-iloittelu jatkui. City osui maalipuiden väliin kolmesti, RB Leipzig kahdesti.

Jälkimmäistä nelivitosta oli takana vain kuusi minuuttia, kun Nkunku teki illan toisen osumansa ja toi Leipzigin maalin päähän.

City kuittasi takaiskumaalin kuitenkin vain viisi minuuttia myöhemmin, kun jättihankinta Grealish huudatti ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussaan Etihadin yleisöä soolomaalilla.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

◉ First Champions League game
◉ First Champions League assist
◉ First Champions League goal

Jack Grealish has found his level. #UCL

Ferran Torresin tekemä maali hylättiin paitsion vuoksi 67. peliminuutilla, ja vain hetkeä myöhemmin Nkunku teki illan kolmannen osumansa ja toi vieraat jälleen otteluun mukaan.

Welcome to the club.

Leipzigin riemu ei kuitenkaan kestänyt kauaa tälläkään kertaa, sillä João Cancelo vei Cityn 5-3-johtoon vain reilu minuutti saksalaisten kavennusosumasta.

Ottelun lopullinen niitti nähtiin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun entinen City-puolustaja Angeliño lensi suihkuun toisen keltaisen kortin siivittämänä.

City käytti miesylivoimansa hyödykseen ja onnistui vielä kertaalleen maalinteossa. Vaihtopelaaja Gabriel Jesus osui viisi minuuttia ennen päätösvihellystä ja sinetöi ottelun päätöslukemiksi 6-3.

A-lohkon toisessa ottelussa Club Brügge ja PSG tasasivat pisteet 1-1-lukemin.

ESPN FC

@ESPNFC
16' Man City 1-0 RB Leipzig
28' Man City 2-0 RB Leipzig
42' Man City 2-1 RB Leipzig
45+2' Man City 3-1 RB Leipzig
51' Man City 3-2 RB Leipzig
56' Man City 4-2 RB Leipzig
73' Man City 4-3 RB Leipzig
75' Man City 5-3 RB Leipzig
85' Man City 6-3 RB Leipzig