Newcastle ja Leeds sotkivat toistensa suunnitelmat – jo viisi kierrosta ilman voittoa

© Kuva: Getty Images

Newcastle ja Leeds pelasivat perjantain ainoassa Valioliigan ottelussa 1-1-tasapelin St James’ Parkilla.

Leeds siirtyi johtoon reilun kymmenen minuutin jälkeen, kun Raphinhan sisäkierteinen keskitys oikealta laidalta painui suoraan verkkoon. Maalivahti Karl Darlow hämääntyi selkeästi, kun Leedsin hyökkääjä Rodrigo Moreno hyppäsi pallon yli osumatta siihen.

Newcastle rakenteli jo pari potentiaalista paikkaa ennen kuin se tuli lopulta tasoihin juuri ennen taukoa. Allan Saint-Maximin käytti pallon Joelintonilla, harhautti oikean jalkansa rangaistusalueella vapaaksi ja tykitti maanuoliaisen takakulmaan.

Leeds hukkasi avausjakson lisäajalla parikin avopaikkaa, kun Raphinha laukoi päin puolustajaa ja Junior Firpo täräytti kuulan katsomoon.

Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä myös toisella jaksolla, mutta vaaralliset tekopaikat olivat harvassa. Suurinta porua yleisössä aiheuttivat erotuomari Mike Deanin ratkaisut ja kommellukset.

Kumpikin joukkue jahtaa tuloksen myötä yhä ensimmäistä voittoaan tämän kauden Valioliigassa. Newcastle on kerännyt viideltä kierrokselta yhteensä kaksi pistettä ja Leeds yhden enemmän.