Chelsea ja Manchester United pelasivat sunnuntaina Valioliigassa 1-1-tasapelin Stamford Bridgellä.

Lontoolaiset rakentelivat pari hyvää paikkaa heti pelin alkuhetkillä, mutta Unitedin onneksi Chelsean sihti oli vielä pahasti hakusessa.

Pelin asetelma oli avausjaksolla odotetunlainen: Chelsea piti palloa ja ottelua hallussaan. Unitedille oli jakson puoliväliin mennessä merkattu vain yksi maalintekoyritys, joka oli Bruno Fernandesin kaukolaukaus.

Vieraat prässäsivät ajoittain ylhäältä, mutta Chelsea pallotteli useimmissa tilanteissa varsin helposti Unitedin painostuksesta ohi.

Puolen tunnin kohdalla Chelsea oli todella lähellä siirtyä johtoon, kun Antonio Rüdigerin voimakas kuti tärähti ylärimaan.

Tauolle mentäessä Chelsealla oli kasassa kymmenen maalintekoyritystä ja Manchester Unitedilla yksi.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

The xG Philosophy

@xGPhilosophy
HT: Chelsea (0.98) 0-0 (0.02) Man Utd

Toinen jakso alkoi Chelsean kannalta järkyttävällä tavalla, sillä United meni täysin yllättäen johtoon. Vieraat purkivat pallon keskiviivalle, jossa sitä oli alimpana puolustajana odottamassa Jorginho. Italian maajoukkuepelaaja yritti kesyttää pelivälineen haltuunsa, mutta hän menettikin sen Jadon Sancholle, joka eteni rangaistusalueelle ja sijoitti pallon Edouard Mendyn ohi verkon perukoille.

United pääsi vastahyökkäyksien kautta mukaan peliin, mutta myös Chelsea jatkoi painostamista ja sai pilkun 67. minuutilla, kun Thiago Silva kaadettiin rangaistusalueella. Pallon taakse asteli Jorginho, joka korjasi virheensä laittamalla kuulan maaliin.

Chelsea jatkaa tuloksen myötä sarjakärjessä, yhden pisteen edellä Manchester Cityä, ja Manchester United nousee kahdeksanneksi.