Manchester United aloitti urakkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä keskiviikkoiltana, kun se kohtasi Atléticon neljännesvälierien avausosassa Madridissa.

Ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin.

Ralf Rangnick peluutti Victor Lindelöfiä oikeana laitapuolustajana. Scott McTominay jäi sen sijaan sivuun ottelusta. Rangnickin mukaan McTominay sairastui ottelun alla.

Avausjakso oli Atléticon. Manchester United hallitsi palloa, mutta ei saanut sen kanssa mitään vaarallista aikaan. Atlético prässäsi aggressiivisesti, ryösti palloja ja iski nopeasti vastaan.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo kuudennella minuutilla. Renan Lodi lähetti keskityksen boksiin ja João Félix puski Atléticon johtoon. Manchester Unitedin toppari Harry Maguire oli myöhässä tilanteessa ja Félix pääsi siten vapaasti viemään isännät johtoon.

Manchester Unitedin maalivahti David De Gea pelasi ensimmäistä kertaa urallaan kasvattajaseuraansa Atléticoa vastaan. Atléticon kannattajat ottivat De Gean vastaan valtavilla vihellyskonserteilla.

Vielä hieman ennen taukoa Atlético sai pallon ylärimaan. Sime Vrsaljko puski pallon Lindelöfin naamaan, josta se kimposi ylärimaan.

Toinen jakso toisti pitkälti samaa kaavaa. Manchester United piti pallonhallinnan itsellään, mutta Atlético kykeni pitämään vieraat poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Atlético puolusti tiiviisti, jota ei ollut aiemmin tällä kaudella nähty.

Diego Simeonen miehistö valui tunnin kohdalla varsin syvälle omalle kenttäpuoliskolleen, eikä Manchester Unitedilla ollut asiaa maalintekosektoreille.

Manchester United sai noin vartti ennen loppua vapaapotkun vaaralliselta paikalta, mutta Cristiano Ronaldon yritys viuhui yli maalin.

Rangnickin miehistö nousi tasoihin hetki Ronaldon vapaapotkuyrityksen jälkeen. Viime aikoina hyvin pätevästi pelannut Anthony Elanga pääsi kuin varkain nokikkain Atlético-vahti Jan Oblakin kanssa ja siirsi pelivälineen takakulmaan. 1-1.

Viitisen minuuttia myöhemmin Antoine Griezmann sai pallon ylärimaan, mutta sitä lähemmäs Simeonen miehistö ei päässyt.

Manchester United sai viimeisen 25 minuutin aikana hallinnan toden teolla Atléticon kenttäpuoliskolle ja etenkin viimeisellä kymmenellä minuutilla isännät eivät päässeet pallon kanssa omalta kenttäpuoliskoltaan pois.

Otteluparin toinen osa pelataan Old Traffordilla 15. maaliskuuta.