Kello 16 Suomen aikaa käynnistyi kaikkiaan viisi valioliigaottelua. Kärkipään suhteen suurin mielenkiinto kohdistui West Hamin ja Manchester Cityn vääntöön.

Pelissä päädyttiin varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-2 -tasatulokseen.

Irons ravisteli Cityn mestaruusjunan raiteita Jarrod Bowenin karattua 24. minuutilla Pablo Fornalsin syötöstä maalintekoon. Vieraat olivat tähän saakka hallinneet Olympiastadionin ottelua selkeästi.

Pelin alla koettiin suuria tunteita kun Mr. West Ham, kapteeni Mark Noble esiteltiin kotikannattajille viimeistä kertaa.

SPORTbible

@sportbible
An emotional Mark Noble receiving an incredible ovation from the fans before kick off at the London Stadium.

Mr West Ham. ⚒️

Avausjakso jatkui maalin jälkeen jälleen vieraiden hallinnalla, mutta tasoitusta ei nähty. Sen sijaan Bowen karkasi jälleen, ja ampui Fernandinhon jalkojen välistä 45. minuutilla lukemiksi 2-0. Maalin juhlinta kaikui Liverpoolista pääkaupunkiin saakka.

Jack Grealish toi vieraat takaisin peliin pian toisen jakson alettua. Kulmapotkutilanteen jälkeinen taidokas veto painui sisään kentästä pompaten, Craig Dawsonin jalkojen välistä.

City vaikutti olleen matkalla kohti tasoitusta rauhallisella syöttöpelillään, mutta sortui tunnin vaiheilla pallonsiirtelyssään pariinkin otteeseen virheisiin, jotka avasivat West Hamille paikkoja kasvattaa johtoaan.

69. minuutilla lukemat muuttuivat muotoon 2-2, kun Vladimir Coufal ohjasi City-vaparin oman maalinsa oikeaan alakulmaan.

Varttia ennen täyttä aikaa stadionilla tuskin kukaan istui; Noble vaihdettiin sisään – tilaa kapteenille tekin Manuel Lanzini.

Viimeisellä kympillä Gabriel Jesus kaatui toista kertaa ottelussa rangaistualueella West Ham -pelaajan jalkaan. Tällä kertaa Anthony Taylor kävi katsomassa monitoria itse, ja osoitti pallon lopulta täplälle. Lukasz Fabianski aavisti kuitenkin Riyad Mahrezin vedon oikein ja torjui.

Cityn etumatka tiistaina oman ottelunsa pelaavaan Liverpooliin on nyt neljän pisteen mittainen. West Ham pelaa nyt varmuudella europelejä myös ensi kaudella; Wolves ei enää voi joukkuetta Konferenssiliigaan oikeuttavalla seitsemännellä sijalla ohittaa.