Manchester Cityn taival tämän kauden Mestarien liigassa päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen Madridissa keskiviikko-iltana. City oli kiinni kahden maalin turvin finaalipaikassa vielä varsinaisen peliajan täyttyessä, mutta lopulta se suli pahemman kerran Real Madridia vastaan. Madridilaiset etenivät lopulta finaaliin yhteismaalein 6-5.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
There's nothing like this. The UEFA Champions League semi-finals 🔥🔥🔥

#UCL

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ottelu alkoi kovalla intensiteetillä heti alusta lähtien ja ensimmäinen torikokous nähtiin jo kamppailun yhdeksännellä minuutilla. Aymeric Laporte ja Luka Modrić olivat huomion keskipisteenä, kun molemmat osuivat käsillään toisen kasvoihin. Ottelun erotuomari Daniel Orsato näytti tilanteesta molemmille riitapukareille keltaista korttia. Laporte kaatui pienestä kosketuksesta dramaattisesti kasvojaan pidellen maahan, mutta tuomaristolle tämä punaisen kortin kalasteluyritys ei kuitenkaan mennyt läpi.

Avausjakson paras ja oikeastaan ainoa huippupaikka osui vieraiden Bernardo Silvalle, kun pelikellossa oli 20 minuuttia. Thibaut Courtois venyi kuitenkin hyvään torjuntaan kotijoukkueen maalilla estäen Silvan maalintekoaikeet.

Ensimmäisen jakson tasaisuudesta kertoivat pallonhallinta (49-51) sekä maalipaikat (5-6). Vaikka aivan huippupaikoille ei kumpikaan tuntunut pääsevän, niin intensiteettiä ja vauhtia riitti läpi avausjakson.

Big chances: 0-0

They do say the sequel is never as good as the original...

#UCL

Kotijoukkue aloitti toisen jakson terävästi ja se oli lähellä avausmaalia heti ensimmäsillä sekunneilla. Vinicius Junior hukkasi kuitenkin tuhannen taalan paikan takatolpan läheisyydeltä.

Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä selkeämmäksi ottelun kuva kävi. Real Madrid hallitsi palloa ja vieraat keskittyivät vastahyökkäyksiin. Los Blancos pyrki erityisesti hyökkäämään Viniciuksen kautta vasemmalta laidalta.

Kesken kotijoukkueen painostuksen City kuitenkin iski kamppailun avausmaalin, kun ottelua oli takana 73 minuuttia. Riyad Mahrez laukoi boksin sisältä pallon etuyläkulmaan ohi Courtoisin.

24 - Riyad Mahrez has now scored 24 goals in all competitions for Manchester City this season; only Mohamed Salah (30) has netted more for a Premier League team in 2021-22. Wand.

Pitkään näytti siltä, että City etenee finaaliin, mutta kamppailun lisäajalla alkoi tapahtua. Varsinaisen peliajan täyttyessä vaihdosta kentälle tullut Rodrygo iski pallon lähietäisyydeltä verkon perukoille Karim Benzeman hyvästä esityöstä.

Ja vain minuuttia myöhemmin sama mies oli asialla, kun brasilialaiskärki puski Dani Carvajalin loistavasta keskityksestä otteluparin tasoihin. Näin ollen edessä oli jatko-ottelu.

FT: Real Madrid 2-1 Manchester City (5-5 agg.)

xG: 1.76-0.91
Shots: 12-12
Shots on target: 3-9
Possession: 48%-52%
Big chances: 2-1

After a dramatic final 10 minutes we go to extra-time.

#UCL

90 - Rodrygo is the first player to score twice in the 90th minute of a UEFA Champions League knockout match. Bonkers.

Jatko-ottelu ehti edetä vain viisi minuuttia, kun kotijoukkue sai rangaistuspotkun Ruben Diasin rikkeen seurauksena. Benzema ei pilkussa epäonnistunut, vaan ranskalaiskärki ampui pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Citylle avautui aivan jatko-ottelun ensimmäisen jakson lopussa mahtava sauma otteluparin tasoittavaan osumaan, mutta Fernandinho ei saanut ohjattua palloa takatolpalta verkon perukoille.

City sai vielä lopussa luotua pientä painetta madridilaisten maalille, mutta todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin.

Mestarien liigan finaalissa kohtaavat näin ollen 28.5. Stade de Francella Liverpool ja Real Madrid.