Valiocast: Brexit voi olla täysi katastrofi valioliigaseuroille – kuuntele suuri Brexit-jakso!

© Kuva: Getty Images

Brexit tulee (ehkä)! Oletko valmis?

Brexit puhuttaa juuri nyt enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin. On mahdollista, että Britannia pullahtaa EU:sta ulos ilman sopimusta. Miksi se voi aiheuttaa suuren luokan kaaoksen valioliigaseurojen toimintaan?

Valiocast pui Brexitiä kokonaisen jakson verran. Äänessä ovat tuttuun tapaan Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja toimituksen esimies Jaakko Perttilä.

Mikä siinä Brexitissä niin hiertää valioliigaseurojen näkökulmasta?

EU-alueelta tulevat pelaajat saavat tällä hetkellä automaattisesti työluvan Englantiin vapaan liikkuvuuden säännön perusteella. Mikäli Britannia lähtee EU:sta ilman sopimusta, myös vapaa liikkuvuus päättyy. Se koskisi myös ammattijalkapalloilijoita.

– Vuodesta 1992 vuoteen 2018 Valioliigaan on siirtynyt 1022 eurooppalaista pelaajaa. Näistä yli puolet ei olisi saanut työlupaa, jos heitä olisi kohdeltu samoilla säännöillä kuin nyt kohdellaan EU:n ulkopuolelta tulevia pelaajia, Perttilä sanoo Valiocastin tuoreessa jaksossa.

Kuuntele myös: Kaikki aiemmat Valiocastin jaksot täällä!

– Joo ja pitää muistaa, että itse Marcelo Bielsa, yksi jalkapallohistorian merkittävimmistä valmentajista, ei meinannut saada työlupaa Leedsiin, koska hänellä ei ollut parin viime vuoden ajalta riittävästi työhistoriaa, Laurila puolestaan kertoo.

Jaksossa lyödään faktat tiskiin ja kerrotaan, millaisia vaikutuksia Brexitillä voi olla valioliigaseuroille. Ja toki käsittelyssä on myös viikonlopun hegemoniakamppailu: Man United-Liverpool.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Miltä Brexit näyttää Britanniassa? (0:51 alkaen)
  2. Miten työlupasäännöt menevät nyt? (9:46)
  3. Mitä vaikutuksia Brexitillä voi olla valioliigaseuroille? (18:21)
  4. Seuraa tätä: Manchester United-Liverpool (29:50)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.