Valiocast: Onko VAR farssien farssi? ”Ihmiset eivät ymmärrä enää yhtään”

Onko VAR farssien farssi?

Videotuomarijärjestelmä otettiin tällä kaudella käyttöön Valioliigassa. Ensimmäisten kuukausien aikana useampi tilanne on puhuttanut. On ollut epäselviä rankkareita ja paitsioita. Tuorein kohu nousi Roberto Firminon olkapäästä, joka oli VAR:n mukaan paitsiotilanteessa.

Tuoreessa Valiocastin jaksossa Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja toimituksen esimies Jaakko Perttilä puivat muun muassa VAR-järjestelmää.

– Liverpoolin ja Asenalin välisessä Liigacupin ottelussa tuomari ei tuntunut pysyvän mukana. Jo ensimmäisellä jaksolla Arsenal teki yhden paitsiomaalin ja sitten vastaavasti Liverpool sai täyden lahjarankkarin. Nämä tilanteet VAR olisi helposti poiminut, mutta systeemi ei ole käytössä Liigacupissa. Se on kolikon toinen puoli, Laurila sanoo.

Kuuntele myös: Kaikki aiemmat Valiocastin jaksot täällä!

Valioliigassa on spekuloitu haasto-oikeuden lisäämisellä VAR-järjestelmään. Perttilän mukaan haastosysteemi on toiminut hyvin muun muassa tenniksessä ja NHL:ssä, mutta Laurila ei ajatukselle lämpene.

– Pitäisin tämän nykyisen systeemin, mutta kehittäisin sitä. Se, että paitsiotilanteita hinkataan millin tarkkuudella, niin siihen pitäisi joku raja vetää. Nyt ihmiset eivät ymmärrä yhtään, millä perusteella näitä tehdään.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Arsenalin kapteenifarssi (1:13 alkaen)
  2. André Gomesin kauhuloukkaantuminen (11:32)
  3. Pitäisikö VAR heittää roskakoriin? (16:36)
  4. Miksi Bournemouth pärjää niin hyvin? (21:29)
  5. Seuraa tätä: Liverpool vai Man City? (33:25)

Huom! Jakso nauhoitettiin ennen tietoa Granit Xhakan kapteeninnauhan riisumisesta ja Son Heung-minin punaisen kortin kumoamisesta.

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.