Valiocast: Puheet José Mourinhon muuttumisesta höpöhöpöä – ”Bussipuheet alkavat jossain vaiheessa”

© Kuva: Getty Images

José Mourinhon palkkaus Tottenhamin manageriksi on puhuttanut futisyhteisöä ympäri maailman. Monessa mediassa on puhuttu ”muuttuneesta Mourinhosta”. Valioliiga.comin Valiocast-podcast tyrmää puheet.

– Yksi asia on se, oliko Mourinhon palkkaus oikein. Saattoi olla, jos Mourinho saa Tottenhamin voittamaan. Mutta toinen juttu on se, onko Mourinho muuttunut. Se on täysin eri asia, Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila sanoo.

– Mourinho on ollut tunnettu siitä, että riskitaso pidetään matalana. Nykyjalkapallossa se vain on aina riski, kun pallon menettää. Tämä on se tekijä, joka on johtanut Mourinhon syöksykierteeseen.

Kuuntele myös: Kaikki aiemmat Valiocastin jaksot täällä!

– Valioliigaan on tullut [Jürgen] Kloppin ja [Pep] Guardiolan kaltaisia managereita, jotka haluavat joukkueidensa määrittelevän pelin virtauksen. The Athletic -lehti jo paljasti Mourinhon antaneen maalivahti Paulo Gazzanigalle sellaiset ohjeet, että pienenkin riskin hetkellä pitkää palloa vain.

– Jos ajatellaan, että Tottenham pelaa vaikka Manchester Cityä tai Liverpoolia vastaan. Ohje on, että kun voitetaan pallo, niin avaukset pitkällä ja suoraviivaisesti eteenpäin. Mihin se johtaa? Tottenhamin pallonhallinta on 25-30 prosenttia enimmillään, ja aletaan taas puhua Mourinhon bussista.

Kuuntele jakso jutun lopusta.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Miksi Mauricio Pochettino sai potkut? (0:49 alkaen)
  2. Miksi juuri José Mourinho? (9:54)
  3. Onko Tottenhamin managerivalinnoissa mitään jatkumoa? (21:54)
  4. Millainen mies Mourinho nykyään on? (30:33)
  5. Seuraa tätä: Norwich-Arsenal (36:33)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.