Valiocast: Arsenal hukannut tiensä – ”Unai Emeryn potkut hyvin mauttomat”

© Kuva: Getty Images

Pohjois-Lontoossa managerin palli on heiluvaa sorttia. Ensin päävalmentajaa vaihdettiin Tottenhamissa ja lähes heti perään Arsenalissa.

Valiocastin tuoreessa jaksossa Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja toimituksen esimies Jaakko Perttilä perkaavat potkuja. Siinä missä Mauricio Pochettinon irtisanomiselle riitti ymmärrystä, Unai Emeryn potkut Valiocast tuomitsee epäloogisina.

– Hyvin mauttomat potkut. Edellinen manageri (Arsène Wenger) sai sen 22 vuotta aikaa. Unai Emery – joka viime kaudella pärjäsi paikoin jo erittäin hyvin – sai alle 80 ottelua aikaa, Laurila paaluttaa.

– Hyvin tällainen nykyjalkapalloa kuvaava päätös. Päätökseen vaikutti niin moni tekijä, että lopulta itse jalkapallo jäi täysin varjoon.

Kuuntele myös: Kaikki aiemmat Valiocastin jaksot täällä!

– Emery teki virheitä, mutta ei hän niin huono ollut. Emery valmensi paremmalla voittoprosentilla kuin George Graham ja Herbert Chapman, jotka ovat Arsenalin kannattajien joukoissa hyvinkin kunnioitettuja.

Perttilän mielestä Emeryn potkut kielivät omistajaperhe Kroenken strategisesta muutoksesta. Aiemmin on vaikuttanut siltä, että Kroenkeille riittäisi kohtuullisen hyvä sijoitus sarjataulukossa ja taloudellisen voiton tekeminen muun muassa pelaajamyynneillä.

– Tämä oli se lähtötilanne. Nyt ollaan tilanteessa, jossa koko strategia on muuttunut. Yhtäkkiä Kroenke onkin laittanut rahaa palamaan ja samalla on ruvettu vaatimaan parempia tuloksia, Perttilä pyörittelee.

– Tältä joukkueelta on ihan epärealistista odottaa Valioliigan mestaruutta, Laurila sanoo.

Kuuntele jakso jutun lopusta.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Unai Emeryn potkut – miksi? (0:44 alkaen)
  2. Seurajohtajien ja kannattajien vastuu? (12:13)
  3. Hektinen nykymaailma (31:01)
  4. Seuraa tätä: Manchesterin derby (42:43)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.